Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, özellikle büyük şehirlerde ulaşımın kolaylaştırılması ve trafik sorununun azaltılması adına raylı sistemlerin büyük bir önem taşıdığını belirtti. Bu nedenle, raylı sistem ağının geliştirilmesine büyük bir öncelik verdiklerini vurguladı. Bakan Uraloğlu, büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların trafik sıkışıklığı nedeniyle yaşadığı zorlukları önlemek için kent içi raylı sistem projelerine büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu projelerin, şehirlerde yaşayan vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırdığını ve ulaşımın daha hızlı, güvenli ve konforlu hale gelmesini sağladığını dile getirdi.
"Biz, şehir ayrımı yapmadan vatandaşlarımız için hizmette dur durak bilmiyoruz" diyen Uraloğlu, bu çerçevede Kocaeli'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla tramvay hattı projesini hayata geçirdiklerini aktardı. Bu projenin, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti.
Bakan Uraloğlu, Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi olmak üzere beş istasyondan oluşan 3,1 kilometrelik tramvay hattının yapımının bir buçuk yıldan kısa sürede tamamlandığını vurguladı. Hattın 17 Mart itibariyle hizmete alınacağını belirterek, "Şehir Hastanesi Tramvay hattımız ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtaracağız. Şehrin dışında bulunan Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım süresi 15 dakikaya düşecek. Hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak" açıklamasında bulundu.
Uraloğlu, tramvay hattının, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına entegre olacağını belirtti. Bu entegrasyonun, şehir içi ulaşımı daha da kolaylaştıracağını ve vatandaşların farklı güzergahlara rahatlıkla erişimini sağlayacağını dile getirdi. Bu şekilde, hem şehir içi hem de şehir dışında bulunan önemli bir sağlık merkezi olan Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşımın daha hızlı, güvenli ve konforlu hale geleceğini ifade etti.
Bakan Uraloğlu, bu projeyle hem vatandaşların yaşam kalitesini artırarak trafik sorununu azaltacaklarını hem de şehrin ulaşım altyapısını güçlendirerek modern ve sürdürülebilir bir şehir yaşamını destekleyeceklerini belirtti. Ayrıca, projenin kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunulacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Uraloğlu, projenin kapsamında 12,4 kilometre ray imalatı ve 5 adet istasyonun betonarme ve mimari imalatlarını tamamladıklarını açıkladı. "Toplamda 40 bin 819 m3 beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirdik. Ayrıca 8 bin 500 m3 Taş Duvar, 3 bin 980 m2 Taş Pere ve 2 bin 400 metre Fore Kazık imalatı da tamamladık. Projemizin Elektromekanik imalatları ve sinyal imalatlarını da yaptık." dedi.
Uraloğlu, "Göründüğünden çok daha büyük bir projeyi kısa sürede hizmete verdik. Çünkü 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde demiryolları sektöründe dev yatırımlarla büyük mesafeler kat ettiğimiz gibi kent içi raylı ulaşım sistemlerinde başta büyük şehirlerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde büyük ilerlemeler kat ettik. Hiçbir projeyi küçük görmedik. Hiçbir projede gecikmeye izin vermedik." şeklinde konuştu.
Bakanlık olarak Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesine daha devam ettiklerini belirten Uraloğlu, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte şehirler arası ulaşımın daha güvenli, hızlı ve konforlu hale geleceğini ifade etti.