Bakan Tunç'tan Son Dakika! Başıboş Köpek Düzenlemesine İlişkin Açıklama

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başıboş köpeklerle ilgili yeni düzenlemeler hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

12.06.2024-15:30 - (Son Güncelleme: 12.06.2024-15:55) Bakan Tunç'tan Son Dakika! Başıboş Köpek Düzenlemesine İlişkin Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başıboş köpeklerin sokaklarda oluşturduğu tehlikeleri ve bu konuda alınacak önlemleri değerlendirerek, "Başıboş köpeklerin toplatılması ve rehabilitasyonu için yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu düzenleme, hem vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak hem de hayvanların refahını gözetmek amacıyla yapılacaktır," dedi.

Yerel Yönetimlerin Sorumluluğu Artacak

Bakan Tunç, yerel yönetimlerin başıboş köpeklerin kontrol altına alınması konusunda daha fazla sorumluluk üstleneceğini belirterek, şunları söyledi:

"Hayvanların korunmasını konusunda hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sokakta başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiği konuları da üzülerek öğreniyoruz. Sabahları namaza gidemeyen yaşlılar, vatandaşlarımız var. Sokaklarımızın da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da hayvan sağlığı da önemli. Orta yolu bulacağımıza inanıyoruz. Bu konuda taslaş çalışması netleşmeden şu olacak dememiz mümkün olmaz ama insan sağlığını korumak için tedbirlerin alınması lazım. Bu konuda görevli kişilerin net bir şekilde belirlenmesi lazım. Barınakların yapılması için maddi destekler oluşturulması gerekiyor. Milletvekillerimiz en doğru kararı verecektir."  


 

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal