Bakan Tunç'tan Ateş Davası açıklaması: 22 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısına katılmadan önce kameralar karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, başıboş köpek sorunundan Sinan Ateş davasına kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

12.06.2024-16:07 - (Son Güncelleme: 12.06.2024-16:33) Bakan Tunç'tan Ateş Davası açıklaması: 22 kişi gözaltına alındı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesine değinen Tunç, dava sürecine ilişkin detayları paylaştı. Tunç, Sinan Ateş davasında şu ana kadar 22 kişinin tutuklandığını açıkladı. Erdoğan’ın vurgu yaptığı konunun da davanın adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi olduğunu belirtti.

Tunç, "Cumhurbaşkanımız, bu tür davaların en titiz şekilde takip edilmesi gerektiğine inanıyor. Adaletin tecelli etmesi için tüm süreçler yakından izleniyor." dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu

Bakan Tunç, TBMM’deki İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısına katılmak üzere yaptığı açıklamada, insan haklarına verdiği önemin altını çizdi. Komisyonun çalışmalarının, insan hakları ihlallerini önlemek ve vatandaşların haklarını korumak için kritik bir rol oynadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını belirtti. Ayşe Ateş'i dikkatle dinledi. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 1 Temmuz’da duruşma başlıyor. Dosya zaten bütün kamuoyunun gündeminde. Süreç devam ediyor. Deliller mahkemede tartışılacak. 22 tutuklu var."

Bakan Tunç, Ayşe Ateş'in tehdit edildiğine ilişkin iddialar üzerine ise;  "Bu konuda şikayet varsa yargıya intikal ettirin dedik." dedi.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU

"Hayvanların korunmasını konusunda hassas olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sokakta başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiği konuları da üzülerek öğreniyoruz. Sabahları namaza gidemeyen yaşlılar, vatandaşlarımız var. Sokaklarımızın da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da hayvan sağlığı da önemli. Orta yolu TBMM'nin bulacağına inanıyoruz. Bu konuda taslak çalışması netleşmeden şu olacak dememiz mümkün olmaz ama insan sağlığını korumak için tedbirlerin alınması lazım. Bu konuda görevli kişilerin net bir şekilde belirlenmesi lazım. Barınakların yapılması için maddi destekler oluşturulması gerekiyor. Milletvekillerimiz en doğru kararı verecektir."

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI

Dosyalarımız Macaristan yetkili makamlarında, gerekli iade sürecini bekliyoruz.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal