Bakan Tunç'tan açıklama: Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi?

Son dakika gelişmesi olarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kameralar karşısında yaptığı açıklamada, ABD'de yargılanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un iade ödemelerine ilişkin umutlu konuştu. Tunç, "İade edilmeleri teklif ediliyor. Krizden kaçınılmalı" dedi.

05.07.2024-14:33 - (Son Güncelleme: 05.07.2024-15:20) Bakan Tunç'tan açıklama: Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi?

Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok, bir kişinin ölümü sonrasında ABD'ye kaçmıştı. Boston'da yakalanan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için yapılan duruşmada tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Türkiye'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin resmi internet sitesinde yayınlanan makalenin Türkçe çevirisi" denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın da Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesini uygun gördüğü belirtildi.

Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Yargıdan kaçış yok. 1 kişinin ölümü ve yaralanmaları nedeniyle Türk yargısından göç ettirildi. Sendika kararlarımızı reddettik ve iade mektuplarımızı gönderdik. Bu kapsamda gerçekleşen İade Yargılaması sonrasında Türkiye'ye göç edenler ödüllendirildi."


Kirada Yüzde 25 Sınırı

Bakan Tunç'a ayrıca, 1 Temmuz'da sona eren kirada yüzde 25 sınırın devam edip etmeyeceği soruldu. Kiradaki artışın yasal düzenlemesi konusunda konuşan Tunç, "1 Ağustos'ta düzenleme sona erdi. Bir hususun yasal düzenlemesi hakkında konuşuyoruz. Yasakların yasal düzenlemesi hakkında konuşuyoruz" dedi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal