Bakan Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirmesi Yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'teki ziyaretinde eğitimdeki ilerlemeleri duyurdu ve yerel yöneticilerle toplantılar yaptı.

18.10.2024-19:42 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-19:47) Bakan Tekin, Siirt'te Eğitim Değerlendirmesi Yaptı

Bakan Tekin Ziyaretlerde Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siirt'te gerçekleştirdiği ziyaretlerde eğitim alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Tekin, "Son 22 yılda Türkiye'de eğitim öğretim anlamında hem okullaşma hem de derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısında devrim niteliğinde ilerlemeler kaydedildi," şeklinde konuştu.

Valilik Ziyareti ve Toplantılar

Siirt programına Siirt Valiliğini ziyaret ederek başlayan Tekin, burada şeref defterini imzaladı. Daha sonra Vali Kemal Kızılkaya ile bir araya gelerek kentin eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Toplantıya ildeki siyasi aktörelerin de katıldığını belirten Tekin, yerel sorunlara çözüm üretme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Okul Ziyaretleri ve Öğretmenlerle Sohbet

Bakan Tekin, Erzurum'dan Siirt'e kara yoluyla ulaştıkları sıralarda Karlıova'daki Kargapazarı Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile Mercimekkale İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. "Çat kapı okul ziyaretleri"

Şehit Öğretmenin Okulu Ziyareti

Tekin, ayrıca Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın çalıştığı ve fen lisesine dönüştürülen okulu da ziyaret etti.

İstatistikler ve Gelecek Planları

Bakan Tekin, 2002-2003 eğitim öğretim yılı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılı arasındaki derslik başına düşen öğrenci sayılarındaki azalmaya dikkat çekerek, "Eğitimde önemli mesafeler katettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,"

Son olarak, Tekin Sancaklar Ortaokulu'ndaki bayrak törenine katıldı ve AK Parti Siirt İl Başkanlığı'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan ile bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (solda), temaslarda bulunmak için geldiği Siirt'te Valiliği...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (solda), temaslarda bulunmak için geldiği Siirt'te Valiliği ziyaret etti. Ziyarette, Vali Kemal Kızılkaya (sağda) hazır bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal