Bakan Şimşek’ten yeni enflasyon rakamı: ‘Yıl sonunda yüzde 42’ye kadar düşebilir’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündeminde yaşanan son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyonun gelecek ay yüzde 60 civarına kadar düşebileceğini ve yıl sonunda enflasyonun yüzde 42’ye kadar inme beklentisinde olduklarını söyledi.

11.07.2024-17:18 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-17:18) Bakan Şimşek’ten yeni enflasyon rakamı: ‘Yıl sonunda yüzde 42’ye kadar düşebilir’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, enflasyon aylık bazda yüzde 1,64 artarak yıllık yüzde 71,60 seviyesine yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, enflasyonun gelecek ay yüzde 60'a inebileceğini ve yıl sonu için yüzde 42 enflasyon hedeflerinin olduğunu belirtti.

Mali disiplin ve yapısal reformlar hakkında 

İnternethaber’de yer alan habere göre; Şimşek, mali disiplinde bir sorun olmadığını ve yapısal reformların kalıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kur riskinin azaltıldığını, borçlanma vadesinin uzatıldığını ifade eden Şimşek, kamunun bilançosunu daha güçlü hale getireceklerini söyledi.

Bakan Şimşek’ten yeni enflasyon rakamı: ‘Yıl sonunda yüzde 42’ye kadar düşebilir’

Cari açık

Yarın açıklanacak veri ile cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5'in altına düşeceğini belirten Şimşek, Türkiye’nin istikrar ve reform programı sayesinde risk priminde dramatik bir düşüş yaşandığını söyledi. Son bir yılda risk primindeki daralmanın 450 puan olduğunu ve benzer ülkelere kıyasla büyük bir iyileşme sağlandığını belirtti.

KKM’den çıkış ve rezervlerdeki yükselme

Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının 60 milyar doların altına indiğini ve temmuz ayında KKM’den çıkışın hızlanacağını ifade etti. Rezervlerdeki artışın sıcak paradan değil, vatandaşların ve şirketlerin dövizden TL’ye geçişinden kaynaklandığını belirtti.

Enflasyon hedefimiz yıl sonu için yüzde 42

Enflasyonda en zor dönemin geride kaldığını söyleyen Şimşek, para politikasının yeniden inşasının zaman aldığını belirtti. Gelecek ay enflasyonun yüksek ihtimalle yüzde 60 civarına inebileceğini ve yıl sonunda enflasyon için yüzde 42 hedeflerinin olduğunu açıkladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal