Bakan Şimşek’ten enflasyon müjdesi: ‘Gelecek yıl 10’lu seviyelere inebilir’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek yıl enflasyon oranının 10’lu seviyelere gerileme ihtimalinin olduğunu vurguladı.

20.06.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 20.06.2024-14:03) Bakan Şimşek’ten enflasyon müjdesi: ‘Gelecek yıl 10’lu seviyelere inebilir’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da Chatham House düşünce kuruluşunun organizasyonunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede önemli bir dönemeçte olduğunu belirterek, enflasyonun önümüzdeki yıl orta onlu seviyelere gerileyebileceğini ve bir sonraki yıl tek haneli rakamlara düşebileceğini öngördü.

Enflasyon gelecek yıl 10’lu seviyelere inebilir

Reuters’ın yer verdiği habere göre; Şimşek, "Enflasyon bu yıl düşük 40'lı veya yüksek 30'lu seviyelere inebilir. Gelecek yıl orta onlu seviyelere ve sonraki yıl da tek haneli seviyelere gerileyebilir" dedi. Ayrıca, piyasaların oluşturulan ekonomik programın enflasyonu kontrol altına alacağına ve düşüreceğine olan inancını dile getirdi.

Bakan Şimşek’ten enflasyon müjdesi: ‘Gelecek yıl 10’lu seviyelere inebilir’

Bakan Şimşek, Türkiye'nin BRICS'e üye olmamasıyla ilgili soruya ise Türkiye'nin ana ortağının Avrupa Birliği (AB) olduğunu ve AB'den ayrılamayacağını vurgulayarak yanıt verdi.

Bakan Şimşek’ten Londra ziyareti

Şimşek'in Londra ziyareti, yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından düzenlenen toplantılarla sürüyor. Bakan Şimşek, bu toplantılarda yüzlerce yatırımcıyla bir araya gelerek Türkiye'nin ekonomik durumu ve gelecek projeksiyonları hakkında bilgi veriyor.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal