Bakan Şimşek’ten dış borçlanma açıklaması: ‘Maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvili getirisinin Kasım 2021’den bu yana ilk defa yüzde 7’nin altına düştüğünü ve bu durumun özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkilediğini bildirdi.

20.08.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 20.08.2024-17:11) Bakan Şimşek’ten dış borçlanma açıklaması: ‘Maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi’

Bakan Şimşek’ten dış borçlanmaya yönelik önemli açıklamalar geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde gerilediğini ve risk priminin daha da iyileştirilmesi için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Kasım 2021’den bu yana ilk kez

Haber7’de yer alan habere göre; Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk kez %7’nin altına düştüğünü duyurdu.

Bakan Şimşek’ten dış borçlanma açıklaması: ‘Maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi’

Özel sektörü de olumlu etkiliyor

Bu gelişmeyi, kararlılıkla uygulanan makro finansal istikrar programının bir sonucu olarak değerlendiren Şimşek, "Risk primini düşürdük ve böylece dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi. Maliyetlerdeki bu iyileşme, özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkiliyor" dedi.

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla bu kazanımları kalıcı hale getirerek, Türkiye'nin risk primini daha da iyileştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal