Bakan Şimşek rakamlarla açıkladı: ‘Finansal piyasalarda normalleşme sürüyor’

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Merkez Bankası’nın yurt içi bankalarla yaptığı swap stok miktarının 64,5 milyar dolardan, 144 milyon dolara gerilediğini duyurdu.

23.07.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 23.07.2024-10:11) Bakan Şimşek rakamlarla açıkladı: ‘Finansal piyasalarda normalleşme sürüyor’

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) swap stoğunda büyük düşüş. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun önemli ölçüde azaldığını duyurdu. Bakan Şimşek, bu gelişmenin finansal piyasalarda normalleşme sürecine katkı sağladığını belirtti.

Programımız sayesinde riskler azalıyor

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bakan Şimşek rakamlarla açıkladı: ‘Finansal piyasalarda normalleşme sürüyor’

"Kararlılıkla uyguladığımız program sayesinde riskler azalıyor, finansal piyasalarda normalleşme sürüyor. TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stoku, 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara geriledi. Parasal aktarım mekanizmasını güçlendiren bu durum, dezenflasyon sürecine de önemli katkı sağlayacak."

Bu açıklama, TCMB'nin finansal istikrarı sağlama ve enflasyonu kontrol altına alma yolundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Swap stokundaki bu büyük düşüş, Türkiye'nin ekonomik politikalarının etkinliğini ve piyasalara olan güveni artırıcı bir etki yaratabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal