Bakan Şimşek o adımları açıkladı: 'Piyasalar daha etkin çalışacak'

Mehmet Şimşek, makro finansal istikrarın güçlenmesi ve rezervlerin artmasıyla birlikte piyasalarda etkinliği artırmak için sadeleşme adımlarının devam edeceğini belirtti.

08.06.2024-13:40 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-14:06) Bakan Şimşek o adımları açıkladı: 'Piyasalar daha etkin çalışacak'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), normalleşme sürecinde adımlarını sürdürüyor. İhracat Genelgesi ve Görünmeyen İşlemler Genelgesi güncellendi. Buna göre, TCMB'nin ihracat bedellerinin ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin bankalara satılan bölümünün satış yükümlülüğü oranlarını yüzde 40'tan yüzde 30'a düşüreceği açıklandı.

Yüzde 40'tan yüzde 30'a

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Makro finansal istikrarın ve rezervlerin güçlenmesi ile makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımlarına devam ediyoruz." ifadesini kullandı. Ayrıca, daha önce reeskont kredisi kullanan ihracatçılar için TCMB'ye döviz satış yükümlülüğünü Kasım 2023'te yüzde 40'a düşürdüklerini hatırlattı ve yeni düzenleme ile tüm ihracat bedellerinin ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin satış yükümlülüğünü yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdiklerini belirtti. Şimşek, piyasaların daha etkin çalışması için sadeleştirme adımlarının devam edeceğini vurguladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal