Bakan Şimşek ile CHP’li Karatepe bir araya geldi: Kritik zirve 4 saat sonra tamamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe, bugün bir araya geldi. Ekonomi gündemini yakından ilgilendiren görüşme 4 saat civarında sürerken asgari ücrete ara zam, emekli maaşı ve vergi reformu gibi konular masaya yatırıldı.

24.06.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:12)

Ankara'da yeni haftanın ilk gününde önemli bir görüşme gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ve beraberindeki heyetle bakanlıkta buluştu. Saat 10.00'da başlayan görüşme, 4 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Bakan Şimşek, Karatepe'yi aracına kadar uğurladı.

Vergi reformu ve asgari ücrete ara zam ön plana alındı

İnternethaber'de yer verilen habere göre; Görüşme öncesinde Karatepe ve partili kurmaylar, Şimşek ile ele alınacak konuları detaylı bir şekilde masaya yatırdı. Heyet, hükümetin çalışmakta olduğu "vergi reformu" paketi için öneriler içeren bir rapor hazırladı. Karatepe, ayrıca "acil önlem alınması gereken konular" başlığı altında çeşitli önerileri Şimşek'e sundu. Bu konular arasında asgari ücret ve emekli maaşına yapılacak zamlar öne çıktı. CHP'li Karatepe, Temmuz'dan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, emeklilerin maaşlarına enflasyon oranına refah payı eklenerek artış yapılması gerektiğini belirtti.

Bakan Şimşek ile CHP’li Karatepe bir araya geldi: Kritik zirve 4 saat sonra tamamlandı

Görüşmede tarımsal desteklerin arttırılması, TÜİK verilerinin güvenilirliği, Varlık Fonu gibi başlıklar da ele alındı. Karatepe, tarımsal desteklerin artırılmasının çiftçilerin sürdürülebilir üretim yapabilmesi için önemli olduğunu ifade etti. TÜİK verilerinin şeffaflığı ve güvenilirliği konusunda da değerlendirmelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmüştü

Bakan Şimşek'in CHP heyeti ile görüşme kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmede alınmıştı. Bu diyalog, siyasi tansiyonun düşürülmesi ve ülke sorunlarına ortak çözüm aranması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi.

CHP'nin gölge kabinesinde yer alan isimler daha önce de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile benzer görüşmeler gerçekleştirmişti. Bu görüşmeler, çeşitli bakanlıkların çalışma konularında muhalefetin önerilerini sunma ve yapıcı eleştiriler getirme fırsatı sağladı.

Bu diyaloglar, hükümet ve muhalefet arasında daha yapıcı ve çözüm odaklı bir iletişimin kurulmasına katkı sağlıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal