Bakan Şimşek, doların yükselip yükselmeyeceğine ilişkin net konuştu: "Bırakırsak düşer"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ekonomik durumu ve alınan tedbirleri anlattı. Özellikle doların durumu hakkında merak edilen sorulara net cevaplar veren Bakan Şimşek'in, "Bırakırsak düşer" dediği öğrenildi. İşte detaylar...

24.05.2024-13:12 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-14:02) Bakan Şimşek, doların yükselip yükselmeyeceğine ilişkin net konuştu: "Bırakırsak düşer"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programının ayrıntılarını sunarak üyelerin sorularını yanıtladı.

"Ekonomi programına taviz verilmedi"

Bakan Şimşek'in konuşmalarında, ekonomi programının kararlılıkla uygulanacağı vurgulandı. Enflasyonun tek haneye düşürülmesinin ana hedef olduğunu belirten Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımız programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner. Nihai hedefimiz tek haneli enflasyon. Yıl sonu rakamları yüksek çıkabilir ama bu programdan taviz verilmedi." şeklinde konuştu.

"Tasarruf tedbirleri sıkı bir şekilde uygulanacak"

Toplantıda tasarruf tedbirlerinin de ele alındığı ifade edildi. Bakan Şimşek, alınan tüm tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanacağını belirterek, "Tedbirler uygulanacak. Bunun için her yeri sıkıyoruz." dedi.

"Dolar yükselir mi?" sorusuna net cevap

Milletvekillerinin "Dolar yükselir mi?" sorusuna Bakan Şimşek'in net bir cevap verdiği aktarıldı. Şimşek, "Şu anda bırakırsak düşer. Biz Merkez Bankası ile alım yapıyoruz, o yüzden düşmüyor. Bu durum bir süre daha devam eder. Uzun vadede doları dalgalanmaya bırakacağız. Biraz daha artacağını öngörüyoruz, ama 40 TL gibi sıçramalar olmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'ye yatırım almamız lazım"

Bakan Şimşek, son 1,5 ayda Türkiye'ye giren 54 milyar dolarlık yatırımı açıkladı. "Sıcak paraya sırtımızı dayayamayız. Doğrudan yatırım da almamız lazım." şeklinde konuşan Şimşek'in bu açıklamaları, ekonomiye ilişkin gelecek beklentilerini de yansıtıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal