Bakan Özhaseki deprem bölgesi için tarih verdi: ‘110 bin kişilik ordumuzla çalışıyoruz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde şu ana kadar 76 bin 624 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini bildirdi. Bakan Özhaseki, yılın sonuna dek 200 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

11.06.2024-12:46 - (Son Güncelleme: 11.06.2024-17:28) Bakan Özhaseki deprem bölgesi için tarih verdi: ‘110 bin kişilik ordumuzla çalışıyoruz’

Deprem bölgesindeki konut inşaatı çalışmaları 6 Şubat depremlerinin ilk gününden bu yana hız kazanarak devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afet konutları inşaatının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

1 yılda 76 binin üzerinde konut teslim edildi

DHA’da yer alan habere göre; depremlerin yıl dönümünde 76 bin 624 konutun sahiplerine teslim edildiğini hatırlatan Özhaseki, yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Özhaseki, 2025 yılına gelindiğinde ise tüm afet konutlarının ve iş yerlerinin tamamlanmış olacağını, Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illerde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Bakan Özhaseki deprem bölgesi için tarih verdi: ‘110 bin kişilik ordumuzla çalışıyoruz’

Adıyaman İndere'de Türkiye'nin en büyük şantiyesinin kurulduğunu belirten Bakan Özhaseki, burada Emlak Konut iş birliğiyle 850 blokta 16 bin 433 konutun inşa edildiğini ifade etti. İndere'de afet konutlarına ek olarak sosyal donatı alanlarının da oluşturulduğunu söyleyen Özhaseki, altyapı çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü dile getirdi.

110 bin kişilik işçi ordumuzla çalışıyoruz

Özhaseki, deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Deprem bölgesinde 110 bin kişilik işçi ordumuzla çalışıyoruz. En büyük şantiyemiz olan İndere'de 9 bin işçi kardeşimizle yaz kış demeden gayretle çalışıyoruz. İndere'de 2 bin afet konutunun yapımını tamamladık ve teslimlerine başlayacağız. İnşallah deprem bölgesindeki evlerimizi en kısa sürede tamamlayarak depremzedelere teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal