Bakan Özdemir açıkladı: Evlenecek çiftlere müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ''yeni evlenecek olan çiftlere 2 yıl ödemesiz, faizsiz 150 bin TL kredi'' müjdenin, TBMM'ye sunulduğunu bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Kabine sonrası açıklamalarda bulundu.

02.11.2023-16:43 - (Son Güncelleme: 02.11.2023-17:50) Bakan Özdemir açıkladı: Evlenecek çiftlere müjde!

Evlenecek çiftlere nefes olacak olan ‘’2 yıl ödemesiz kredi’’ verilmesini kapsayan kanuna ilişkin önemli bir adım atıldı. 150 bin liralık krediyi almak içinse belirli kriterler oluşturuldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni evlenecek olan çiftlere, müjde vererek, faizsiz 150 bin TL kredi verileceğini duyurmuştu. 

Yeni evlenecek olan çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’’, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da en son Kabine sonrası "Evlilik kredisi"ne ilişkin konuşarak beklenen kredinin ayrıntılarının da Meclis'te görüşüleceğini belirtmişti.

Bakan Göktaş'ın verdiği bu bilgilere göre evlilik kredisinden, belirli bir yaş aralığında, belirli bir gelir kriterini taşıyan gençlerin faydalanabilmesi yönünde bir beklentisi var.

aile ve sosyla

 "Aile ve Gençlik Bankası'na" yönelik çalışmalara dair soru gelmesi üzerine Göktaş, şu ifadeleri kaydetti:

‘’Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış… Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek. 4 yıllık kredi, 2 yıl geri ödemesiz. Sıfır faizle vereceğimiz bir destek. Yönetmelik çıkarmamız gerekiyor akabinde. Pilot bölgeden başlama nedenimiz, deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Oraya moral motivasyon olmak.’’

Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekleniyor

"Bu ay içerisinde çıkmasını bekliyor muyuz?" sorusunu Bakan Göktaş, ‘’Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.’’ şeklinde yanıtladı.

(KAYNAK: AA)

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal