Bakan Nebati açıkladı: Ekonomide Türk lirasını tercih edenlerin sayısı artıyor! Kur Korumalı Mevduat’ta 1,3 trilyon lira sınırı aşıldı

Yaklaşık 9 ay önce yürürlüğe konan Kur Korumalı Mevduat sistemi hakkında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türk lirasını tercih edenlerin sayısının arttığını belirtirken, şuana kadar Kur Korumalı Mevduat’ta 1,3 trilyon liralık hacme ulaşıldığını belirtti. İşte detaylar...

10.09.2022-11:56 - (Son Güncelleme: 10.09.2022-12:41)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Kur Korumalı Mevduat Sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Nebati,  Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını belirtirken, şuana kadar Kur Korumalı Mevduat’ta 1,3 trilyon liralık hacme ulaşıldığını söyledi. 

Kur Korumalı Mevduat’ta 1,3 trilyon lira sınırı aşıldı

Bakan Nebati, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır."

Bankacılık sistemi büyüyor

‘’ Atılan adımlarla bankacılık sistemimiz büyüyor. Böylece, tasarruf sahibi kazanırken bankacılık sistemimiz önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını bu sayede kolaylıkla gideriyor."

Bakan Nebati Kur Korumalı Mevduat

Enflasyon ve dolar yükselişi azalacak

  "Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve alanlarla buluşmasını sağlayacak, enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk Lirası tercihimiz var."

Tercihimiz Türk lirasından yana

 "Biz, tercihimizi Türk Lirasını önceleyen reformist bir anlayıştan yana kullandık. Sistemin çarkları Türk Lirası ile besleniyor. Bu bizim paramız, bizim tasarrufumuz ve bizim yatırımımız."

Yatırımcı sayısı 2 milyonu aştı

"Bugün gelinen noktada, Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştı. Biz Türk Liramıza güvendikçe, ülkemizi her türlü şoktan, her türlü gerilim ve krizden korumayı başarırız." 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal