Bakan Murat Kurum’dan Düzce depremi açıklaması: 37 hasar tespit ekibi bölgede çalışmalarına devam ediyor

Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem sonrasında açıklama yapan Bakan Kurum, bölgeye 37 hasar tespit ekibinin yönlendirildiğini ve çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

23.11.2022-14:33 - (Son Güncelleme: 23.11.2022-14:33) Bakan Murat Kurum’dan Düzce depremi açıklaması: 37 hasar tespit ekibi bölgede çalışmalarına devam ediyor

Bugün sabaha karşı Düzce’de meydana gelen ve başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedilen deprem sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan açıklama geldi. Bakan Kurum, “Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, mobil laboratuvar aracımız, koordinasyon ve izleme araçlarımız ile Düzce'de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız.” şeklinde konuştu.

Hasar tespit ekipleri çalışmalarına devam ediyor

Vatandaşların büyük panik yaşayıp sokaklara döküldüğü deprem sonrasında uzman isimlerden oluşan 37 ekiple beraber Bakan Kurum’da Düzce’ye gidiyor. Sosyal medya hesabından deprem hakkında paylaşım yapan Bakan Kurum, "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, daha sonra yayımladığı mesajında da, "Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, mobil laboratuvar aracımız, koordinasyon ve izleme araçlarımız ile Düzce'de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız." şeklinde açıklamada bulundu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada ise Yapı işleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İzmir, Konya, Kayseri, Denizli ve Ankara'dan 37 ekibin Düzce'ye ulaştığı bildirildi. İlk etapta aralarında 74 kişiden oluşan mühendis ve uzman 74 kişiden oluşan 37 ekip sahada çalışmalarına başladığı bilgisi verildi. Ayrıca Düzce'de yaşanan depremin Bolu, Zonguldak ve Sakarya illerinde de hissedildiği ve bu bölgelere de ekiplerin gönderildiği ifade edildi. Açıklamada mobil laboratuvar, koordinasyon ve izleme araçlarından oluşan toplam 6 araç ile sahada faaliyetlerin yürütüldüğü aktarıldı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal