Bakan Murat Kurum’dan açıklama: Hasar tespit sitesi uygulamaya konuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesindeki evlerin hasar durumu için bir hasar tespit sitesi kurduklarını açıkladı. Bakan Kurum "e-Devlet" ve "http://hasartespit.csb.gov.tr" adresleri üzerinden depremden etkilenen evlerin hasar durumuna ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

10.02.2023-11:38 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-17:41) Bakan Murat Kurum’dan açıklama: Hasar tespit sitesi uygulamaya konuldu

Gaziantep’ten bir son dakika açıklaması yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Antep'te ilk etapta 1324 binada arama-kurtarma faaliyetlerimiz başlamıştı.Şu an da arama-kurtarma faaliyetlerimizi 108 binada yürütüyoruz. Kalan binalarda tamamlanmış durumda. Gaziantep'te 2 bin 529 canımızı kaybettik, 12 bin 468 yaralı var" ifadelerini kullandı.

Hasar tespit sitesi uygulamaya konuldu

Sabah’ta yer alan habere göre; Bakan Kurum yaptığı açıklamada ayrıca  deprem bölgesindeki evlerin hasar durumu için bir hasar tespit sitesi kurduklarını açıkladı. Kurum’un açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Vatandaşlar adres ve TC kimlik numaralarını girerek, e-devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını görebilirler.

Bakan Kurum

Hasarsız ve az hasarlı durumdaki evlere girilebileceğini; orta hasar, ağır ve acil yıkılacak evlere ise kesinlikle girilemeyeceğini bu adreslerden öğrenebilirler.

15 bin konteyner kurulacak

15 bin konteyner kurulacak, 500 konteynerin kurulumu tamamlandı.

10 ilimizde eş zamanlı konut seferberliği başlayacak

(Kahramanmaraş merkezli depremler) Türkiye genelinde 12 bin 141 bina ve 66 bin 58 bağımsız bölümün yıkık veya ağır hasarlı olduğunu tespit ettik.

(Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen) 10 ilimizde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacağız."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal