Bakan Kurum’dan Hatay’da önemli açıklamalar: ‘Orada yaşayan vatandaşlarımız öncelikli olacak’

Hatay’da önemli açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şu ana kadar 76 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini duyurarak bu sayının yıl sonuna kadar 200 bin olacağını söyledi.

07.07.2024-16:31 - (Son Güncelleme: 07.07.2024-16:31) Bakan Kurum’dan Hatay’da önemli açıklamalar: ‘Orada yaşayan vatandaşlarımız öncelikli olacak’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada şu ana kadar 76 bin konutun vatandaşlara teslim edildiğini, yıl sonuna kadar ise 200 bin konutun teslim edilmesini hedeflediklerini belirtti. 

Hatay bir insanlık tarihidir

Milliyet’te yer alan habere göre; Bakan Kurum, "Amacımız dirençli şehirler kurmak. Hatay'ımız sıradan bir şehir değil, bir insanlık tarihidir. Önceliğimiz, Şubat ayında dükkanlarımızı oradaki hak sahiplerine teslim etmektir. Asi Nehri kenarında yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşımızın huzur bulacağı bir Hatay inşa edeceğiz. Ayrıca, etraftaki tüm camilerimizi yeniden inşa edip ayağa kaldırmak önceliğimizdir," dedi.

Bakan Kurum’dan Hatay’da önemli açıklamalar: ‘Orada yaşayan vatandaşlarımız öncelikli olacak’

Zorlu sürecin üstesinden birlikte geleceğiz

Bakan Kurum, rezerv alanda yaşayan vatandaşların mevcut haklarının korunacağını ve konut dağılımının adil bir şekilde yapılacağını vurguladı. "AFAD'da hak sahibi olan ile rezerv alanda hak sahibi olan vatandaşlarımız arasında hiçbir fark olmayacaktır. Bu zorlu sürecin üstesinden hep birlikte geleceğiz," ifadelerini kullandı.

Siyaset üstü anlayışla çalışmalar sürecek

Kurum, yapılması gereken işleri siyaset üstü bir anlayışla devam ettireceklerini belirterek, "Bu bizim önceliğimiz. Bu sokaklar canlanana kadar gece gündüz çalışarak Hatay'ın yanında olacağız," dedi. Bu açıklamalar, Türkiye'nin dirençli şehirler oluşturma ve vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal