Bakan Kurum kenti sıfırdan inşa ettirdi: "Sözümüzü tuttuk, Bozkurt'u ayağa kaldırdık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 3 yıl önce sel felaketiyle sarsılan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sıfırdan bir yenileme çalışması yaptıklarını dile getirdi.

11.08.2024-14:01 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-14:45) Bakan Kurum kenti sıfırdan inşa ettirdi: "Sözümüzü tuttuk, Bozkurt'u ayağa kaldırdık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilçeyi yeniden ayağa kaldırdı. Kurum'un Bozkurt'un son durumunu paylaştığı açıklamada, büyük felaketten sonra yapılan yeniden inşa çalışmalarına dair önemli bilgiler yer aldı. Bozkurt'un ve çevresindeki bölgelerin yeniden yapılanmasıyla ilgili atılan adımlar dikkat çekici.

Bozkurt ilçesi yeniden inşa edildi

İnternethaber’in yer verdiği habere göre; Kurum, Bozkurtlu vatandaşlara verdikleri "Sizi yalnız bırakmayacağız" sözünü tutarak bölgeyi toparladıklarını belirtti. TOKİ'nin katkısıyla 5 etapta yürütülen projelerde, Bozkurt'ta 649 konut, 52 iş yeri, sanayi sitesi ve diğer yapılar yeniden inşa edildi. Ayrıca, Kastamonu genelinde 934 konut, 127 dükkan ve 40 köy evi tamamlandı, bir millet bahçesi de kente kazandırıldı.

Bakan Kurum kenti sıfırdan inşa ettirdi:

Bartın ve Sinop da ayağa kaldırıldı

Bartın ve Sinop'ta da benzer çalışmalar yapıldı. Bartın'da hasar gören yerler yeniden yapılandırıldı, Sinop'un Ayancık ilçesinde ise güvenli konutlar ve bir sanayi sitesi kuruldu. Bu tür projeler, felaketlerin ardından toplumsal dayanışmanın ve hızlı müdahalenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal