Bakan Kurum deprem bölgesinden konuştu: Ülkemizi tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin tamamındaki yapıların olası afetlere karşı dayanıklı hale getirileceğini bildirdi.

23.08.2024-16:57 - (Son Güncelleme: 23.08.2024-16:57) Bakan Kurum deprem bölgesinden konuştu: Ülkemizi tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde incelemek üzere Kahramanmaraş'a ziyarette bulundu. Ebrar Sitesi inşaat alanında yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, İstanbul'da bir trafik denetimi sırasında hayatını kaybeden polis memuru Mustafa Peksoy için başsağlığı dileklerini iletti. Ayrıca, deprem bölgesindeki 11 ilde süren yeniden inşa çalışmalarına değinerek, şu ana kadar 302 bin konut ve iş yerinin inşaatına başlandığını ve bunların 76 bininin tamamlanarak teslim edildiğini belirtti. Eylül ayında bu rakamın 100 bine, yıl sonunda ise 200 bine ulaşacağını ifade etti.

17 bin 592 konut ve iş yeri teslimini gerçekleştirdik

Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin Milli Mücadele tarihinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kurum, şehirde 17 bin 592 konut ve iş yerinin teslim edildiğini, şu anda da çeşitli ilçelerde 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşasının sürdüğünü söyledi. Şehirde yapılan diğer projelerden de bahseden Kurum, Kapalıçarşı projesi, Doğukent ve Güneşevler mahallelerinde de çalışmaların başlatılacağını kaydetti. Azerbaycan ve Trabzon caddelerinin eski ihtişamına kavuşturulmasının hedeflendiğini ve Derepazarı alanında bir proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Kurum deprem bölgesinden konuştu: Ülkemizi tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz

Bakan Kurum, Onikişubat ilçesindeki heyelan riski taşıyan bölgelerde yapılan çalışmalara da değinerek, Vadi Bölgesi'nde devam eden bilimsel çalışmaların ekim ayı sonunda sonuçlandırılacağını belirtti. Ayrıca, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde de projelerin hızla sürdürüleceğini ifade etti.

Deprem bölgesi Türkiye için çok önemli

Deprem bölgesinin Türkiye için büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Bakan Kurum, bu bölgede nüfusun yüzde 16'sının yaşadığını, ekonomiye büyük katkı sağlayan bir bölge olduğunu ve buranın hızlıca ayağa kaldırılması gerektiğini belirtti. Deprem bölgesini tüm Türkiye'nin bir parçası olarak gördüklerini ve bölgeyi olası afetlere karşı dirençli hale getirmek için kararlılıkla çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal