Bakan Kurum Deprem Bölgesi İçin Yeni Konutlar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut teslimatları ve gelecekteki hedefler hakkında bilgi verdi.

26.10.2024-17:49 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-17:50) Bakan Kurum Deprem Bölgesi İçin Yeni Konutlar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bakan Kurum'dan "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" Açıklamaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 bin konut anahtar teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarıyla ilgili olarak, "Allah'ın izni, liderimizin desteği, aziz milletimizin dualarıyla hızımızı daha da artıracağız. Önümüzdeki 60 günde yapacağımız 70 bin yeni yuvamızı teslim ederek, yıl sonuna kadar teslim sayımızı en az 200 bine ulaştıracağız." dedi.

Deprem Şehitlerine Saygı

Bakan Kurum, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine yönelik terör saldırısında şehit olanlar için dua etti ve şunları dile getirdi: "85 milyon büyük Türk milleti müsterih olsun. Tüm şer odaklarına inat daha çok çalışacağız, üreteceğiz."

Hedefler ve Hızlı İlerleme

Kurum, Türkiye'nin düşmanlarına karşı azimle mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Depremden etkilenenlerin konutlarına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 'Yeniden daha güçlü Anadolu, Hatay, büyük Türkiye' diyoruz."

Seferberlik Ruhuyla Çalışıyoruz

Kurum, deprem bölgelerinde 1900 şantiyede 160 bin işçi ile seferberlik ruhuyla çalıştıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Depremzede kardeşlerimizle ahdimizi yeniliyorum. 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız."

Gelecek İçin Güvenli Yaşam

Bakan Kurum, çocukların güvenli bir ortamda yetişmeleri için var gücüyle çalıştıklarını ifade etti. "Bu milletin her ferdinin hak ettiği güzel yaşama erişmesi için hep birlikte alın teri döküyoruz." dedi.

Taahhüt ve Destek Sözleri

Kurum, "Tüm yuvalarımız bitene kadar bu kardeşleriniz burada olacak. Annelerimiz rahat edene kadar bizler buradayız." diyerek destek sözü verdi. Açıklamalarını, Hatay'daki konutların hayırlı olmasını dileyerek, yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal