Bakan Kurum açıkladı: 2025’e kadar evsiz depremzede kalmayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlar için şimdiye kadar 76 bin konutun teslim edildiğini bildirdi. Bakan Kurum ayrıca ‘’2025'e geldiğimizde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kardeşimiz kalmayacak." dedi.

15.07.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 15.07.2024-10:47) Bakan Kurum açıkladı: 2025’e kadar evsiz depremzede kalmayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet'i ziyaret etti. Bakan Kurum, Çenet ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdikten sonra, Osmaniye'de rezerv alan ilan edilen Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi, Raufbey Mahallesi Sefa Evler Sitesi ve Adnan Menderes Mahallesi Metin Tamer Sitesi'nde incelemelerde bulundu. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Vatandaşların taleplerini dinleyerek gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Kurum, Osmaniye'nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi olduğunu hatırlattı ve Osmaniye'nin her zaman büyük ve güçlü Türkiye davasında yanlarında durduğunu söyledi.

Bakan Kurum açıkladı: 2025’e kadar evsiz depremzede kalmayacak

Şu ana kadar 76 bin konut teslim edildi

Bakan Kurum, 6 Şubat'ta başladıkları seferberlik anlayışıyla 11 ilde 276 bin konut ve iş yerinin inşaatının hızla devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini ifade etti. 2025 yılına gelindiğinde deprem bölgesinde evine girmeyen tek bir afetzede kalmayacağını vurguladı.

Osmaniye'de şu ana kadar 3 bin 572 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirten Kurum, başlatılan çalışmalarla birlikte 9 bin 100 konut ve iş yerinin hızlı bir şekilde tamamlanacağını bildirdi. Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki rezerv yapı alanının revize edildiğini ve projeye Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait 10 bin metrekarelik bir alanın da dahil edildiğini söyledi. Ayrıca, Bilge Sitesi'nin bulunduğu alanın da rezerv alan içerisine alındığını ve Zafer Camisi ve çevresinde de talep olması halinde çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

Deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldıracağız

Deprem bölgesinde iklim şartları, vatandaşların talepleri ve sosyal ihtiyaçları göz önünde bulundurarak projeler geliştirdiklerini söyleyen Kurum, deprem şehitlerinin emanetine sahip çıkmak için çalıştıklarını ifade etti. Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmenin yolunun deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmak olduğunu vurgulayan Kurum, "Burada ticaret ve turizm eski haline gelene kadar var gücümüzle gece gündüz çalışacağız" dedi.

Kurum'a ziyaretlerinde Vali Erdinç Yılmaz ile AK Parti Osmaniye milletvekilleri Derya Yanık ve Seydi Gülsoy eşlik etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal