Bakan Koca’dan Strep-A açıklaması: Aileleri uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından Strep- A ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, eylül ayından bu yana bazı Avrupa ülkelerinde A grubu Beta-Hemolitik Streptokok vakaları bildirdiğini altının çizerek, “Ülkemizde de az sayıda vaka bildirilmiştir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı veya ciltte enfeksiyon şeklinde ve kısmen hafif enfeksiyonlardır." İfadelerini kullandı.

02.02.2023-12:49 - (Son Güncelleme: 02.02.2023-17:24) Bakan Koca’dan Strep-A açıklaması: Aileleri uyardı

Son dönemde tüm dünyanın gündeminde olan Strep-A bakterisi kaynaklı enfeksiyonlar mevcut. Özellikle çocukların tehdit etmesi ailelere, hastalığın belirtilerine ilişkin önemli uyarılar yapılmakta. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ülkemizde de az sayıda vaka bildirilmiştir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı veya ciltte enfeksiyon şeklinde ve kısmen hafif enfeksiyonlardır." ifadelerini kullandı.

En iyi önleme yolu, ellerin sıkça sabun ve suyla yıkanmasıdır

Sağlık Bakanı Koca Twiter’da yaptığı açıklamanın devamında, "Hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalmakla veya mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerini yıkamadan ağız, burun veya göz temasında da kişi hastalığı alabilir. En iyi önleme yolu, ellerin sıkça sabun ve suyla yıkanmasıdır." İfadelerine yer verdi.

Ebeveynler uyarıldı

Koca, ilaç tedavisine başlandıktan 24 saat sonra bulaşıcılığın artık söz konusu olmadığını da vurguladı.

Bakan Koca uyardı

Bakan Koca ebeveynlere uyarı da bulunarak "Çocuğunuzun ani başlayan ateşi ve boğaz ağrısı var ve ateş düşürücüye rağmen düşmüyor, kötüye gidiyorsa; normalden çok daha az besleniyor veya sıvı almıyorsa, nefes almakta zorlanıyor, vücudunda hızla yayılan döküntüler varsa hemen 112 Acili arayın veya Acil Servise başvurun." dedi.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal