Bakan Kacır'dan TSE 70. Yıl Dönümünde Önemli Açıklamalar

Bakan Kacır, TSE'nin dünya standartlarında üretim ve inovasyondaki rolünü vurguladı, Türkiye'nin kalite altyapısına dikkat çekti.

14.10.2024-12:07 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-12:08) Bakan Kacır'dan TSE 70. Yıl Dönümünde Önemli Açıklamalar

Bakan Kacır, TSE 70. Yıl Programında Açıklamalarda Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Kalite Kampüsü açılışının Türkiye'nin kalite ve uygunluk değerlendirme merkezi olacağını duyurdu.

TSE'nin Geçmişten Günümüze Rolü

Kacır, Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) 70 yıllık geçmişinde Türkiye'de standardizasyon ve kalite bilincinin gelişiminde kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Bakan, “Türk Malı” damgasının yüksek kalite ile eşdeğer olduğunu vurguladı.

Dünya Standartlar Günü ve TSE'nin Önemi

Her yıl 14 Ekim'de kutlanan Dünya Standartlar Günü’nün önemi üzerine konuşan Kacır, “Bu gün, standartların üretici ve tüketici açısından önemini hatırlatıyor,” dedi.

TSE ile Güçlü Bir Altyapı Oluşturma

Kacır, son 22 yılda TSE’yi modern teknoloji ve geniş bir organizasyon yapısıyla güçlendirdiklerini ifade etti. “TSE, nitelikli ihracatın öncüsü olmuştur,” dedi.

Türkiye’nin Üretim Gücü

Bakan Kacır, Türkiye'nin 22 yılda ihracatını önemli ölçüde artırarak, sanayinin tüm sektörlerinde başarılı olduğunu dile getirdi. “Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz Togg’u halkımızla buluşturduk,” diye ekledi.

Geleceğe Yön Veren Girişimler

Kacır, TSE’nin teknoloji alanında uluslararası standartlar geliştirme hedefine odaklandığını belirtti. “Küresel rekabette TSE’nin rolü önemlidir,” dedi.

İstanbul'da Uluslararası Etkinlik

2027 yılında İstanbul'da yapılacak olan ISO Haftası etkinliği ile 1500’den fazla katılımcının Türkiye’de ağırlanacağına dikkat çekti.

Ödüller ve Teşvikler

Bakan Kacır, TSE'den belirli kriterlerle belgelendirme alan firmalara ödüllerini takdim etti. Bu ödüllerin, kalite ve güvenilir ürün sunumunun teşvik edilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 14 Ekim Dünya...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve TSE 70. Yıl Programı'na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal