Bakan Işıkhan’dan EYT açıklaması: ‘2,5 milyon kişi daha sisteme dahil olacak’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ikramiyesi ödemeleri ve EYT düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

25.05.2024-10:00 - (Son Güncelleme: 25.05.2024-17:19) Bakan Işıkhan’dan EYT açıklaması: ‘2,5 milyon kişi daha sisteme dahil olacak’

Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun programında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündemini değerlendirdi. Bayram ikramiyesi ödemelerinin bayramdan önce yapılacağını söyleyen Işıkhan, EYT düzenlemesi kapsamında 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil edileceğine vurgu yaptı.

Kamuda servisin kaldırılması

NTV’de yer alan habere göre; Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılmasını değerlendiren Bakan Işıkhan, "Tasarruf tedbirleri konusunda hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız," dedi. Bakan Işıkhan, "Temel hedefimiz Türk lirasının değerini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek," diyerek, enflasyon düştükçe refah düzeyinin de artacağını vurguladı. Işıkhan, bu doğrultuda kalıcı refah sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Işıkhan’dan EYT açıklaması: ‘2,5 milyon kişi daha sisteme dahil olacak’

Bayram ikramiyesi için tarih belli oldu

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Işıkhan, "Bayramdan önce ödemeleri yapacağız, yakın zamanda takvim açıklanacak," dedi.

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli olduğunu belirtti. Kamu ve özel sektörle anlaşmalar yaparak emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi için çalıştıklarını ifade eden Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetler, zincir marketler ve online pazar yerleri gibi birçok alanda emeklilerimiz için anlaşmalar yapacağız," şeklinde konuştu.

EYT düzenlemesi hakkında

EYT düzenlemesiyle emekli olanlar hakkında da bilgi veren Işıkhan, yaklaşık 2 milyon kişinin bu düzenleme ile emekli olduğunu ve 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil olacağını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal