Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından duyurdu: Memurların toplu sözleşme ikramiyeleri belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memurlara verilecek toplu sözleşme ikramiyeleri hakkında yaptığı açıklamada, "TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak" dedi.

28.07.2024-11:37 - (Son Güncelleme: 28.07.2024-11:37) Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından duyurdu: Memurların toplu sözleşme ikramiyeleri belli oldu

Memurlara toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, sosyal medya hesabından memurların toplu sözleşme ikramiyesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

İnternethaber’in yer verdiği habere göre; Bakan Işıkhan'ın paylaşımı şu şekilde:

Mahkeme kararından dönüldü

"Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık. Ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti. İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız."

Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından duyurdu: Memurların toplu sözleşme ikramiyeleri belli oldu

İkramiye tutarı belirlendi

Bakan Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurların Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL alacağını ve tüm sendikalı memurların bu ikramiyeden faydalanacağını belirtti. Açıklamasında, "Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Memurlarımız için hayırlı olsun," ifadelerine yer verdi.

Bu açıklama, memurlar için önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor ve memurların toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanmalarının önünü açıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal