Bakan Işıkhan belediyelerin SGK borçları hakkında konuştu: Yapılandırma başvuruları gün geçtikçe artıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan belediyelerin yapılandırma ve taksit yapma gibi seçeneklerle kendilerine başvuru yaptıklarını duyurdu. İşte detaylar…

06.08.2024-13:12 - (Son Güncelleme: 06.08.2024-13:16) Bakan Işıkhan belediyelerin SGK borçları hakkında konuştu: Yapılandırma başvuruları gün geçtikçe artıyor

Belediyeler, SGK borçları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurularını yoğunlaştırdı. Bakan Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Belediyeler, yapılandırma ve taksit seçenekleriyle başvuru yapıyor

Haber7’de yer alan habere göre; Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin bir soru üzerine Işıkhan, "Ödeme talebinde bulunanlar oldu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın (TBMM) Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamanın ardından biz de gerekli açıklamaları yaptık. Belediyelere yapılandırma ve taksit seçenekleri sunuyoruz. Başvuruların sayısının artmasını bekliyoruz. Ortalama bir rakam henüz net değil, ancak il müdürlüklerimize başvurular geliyor," dedi.

Bakan Işıkhan belediyelerin SGK borçları hakkında konuştu: Yapılandırma başvuruları gün geçtikçe artıyor

Çözüm üretme konusunda çalışmalar yapıyoruz

Işıkhan, daha fazla belediyenin prim borçlarının yapılandırılması için başvuruda bulunacağını belirterek, "Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz ve başvuranlara birlikte nasıl bir çözüm üretebileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz," şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, bazı belediyelerde işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirildiğini hatırlatması üzerine Işıkhan, "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız aracılığıyla bize gelen her türlü şikayeti değerlendiriyoruz ve gerekirse anında müfettiş görevlendiriyoruz," ifadesini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal