Bakan Hakan Fidan'dan Mısır'a Destek Çağrısı: "Mısır'ı Filistin Meselesinde Tek Başına Bırakmamalıyız"

Bakan Fidan, Filistin için uluslararası iş birliği vurgusunda bulundu.

06.09.2024-16:58 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-16:58) Bakan Hakan Fidan'dan Mısır'a Destek Çağrısı: "Mısır'ı Filistin Meselesinde Tek Başına Bırakmamalıyız"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kosova'da düzenlenen ortak basın toplantısında, Mısır'ın Filistin meselesinde ön cephede yer aldığını belirtti. Fidan, "Mısır’a Filistin konusunda daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Gazze’ye insani yardım ulaştırma noktasında Mısır büyük rol oynuyor" dedi.

Gazze'deki Yardım Çabalarında Mısır’ın Kilit Rolü

Bakan Fidan, Mısır’ın Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye insani yardımların ulaşmasında kritik bir aktör olduğunu vurguladı. "Mısır'ı bu konuda tek başına bırakmamalıyız, desteğimizi artırmalıyız" diyen Fidan, El-Ariş Limanı’nda Mısır, Türk Kızılay ve AFAD'ın ortak çalışmalarını incelediğini söyledi.

Afrika'daki İstikrar İçin Türkiye-Mısır İş Birliği

Mısır'la Libya, Somali ve Sudan’daki istikrarı sağlama konusunda iş birliği yaptıklarını aktaran Fidan, iki ülkenin bölgesel ilişkilerde örnek teşkil edebilecek adımlar atma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Türkiye ve Mısır arasındaki ticaret ve yatırım konularında da önemli görüşmeler yapıldığını ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal