Bakan Güler terörle mücadele için net konuştu: ‘Bölücü örgütün koridor kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sınır dışında bölücü terör örgütü tarafından yapılan sözde seçim çalışmalarını net şekilde reddettiklerini ifade etti. Bakan Güler, TSK’nın sınırın hemen ötesinde bir terör koridoru kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

10.06.2024-17:14 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-17:30) Bakan Güler terörle mücadele için net konuştu: ‘Bölücü örgütün koridor kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz’

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör örgütlerinin bölgesel gerçekliklerle uyuşmayan yapay devlet kurma girişimlerine yönelik sözde seçim çalışmalarını kesin bir dille reddettiklerini açıkladı. Bakan Güler terörle mücadele konusundaki kararlılıklarının artarak devam edeceğini de belirtti.

Sınır güvenliği konusundaki kararlı duruşumuz devam edecek

İHA’da yer alan habere göre; Güler, terörle mücadele ve sınır güvenliği konusundaki kararlı duruşlarını vurgularken, yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonlarla elde edilen başarıların her geçen gün daha da arttığını belirtti. Güler, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye’de terör örgütünün Arap nüfusun yoğun olduğu bölgelerde düzenlediği sözde yerel seçimler dikkat çekiyor. Bu faaliyetler, uluslararası kamuoyuna DEAŞ ile mücadele olarak lanse edilmekte, ancak asıl amaç Türkiye'yi ve bölgemizi hedef alan sinsi bir planın parçasıdır. Tarih, kalıcı çözümlerin ancak Türkiye’nin perspektifini dikkate alan yaklaşımlarla mümkün olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, terör örgütünün bölgesel gerçekliklerle örtüşmeyen yapay devlet kurma çabalarını kesinlikle reddediyoruz."

Bakan Güler terörle mücadele için net konuştu: ‘Bölücü örgütün koridor kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz’

Örgüt yurt içinde artık destek görmüyor

Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güney sınırlarının hemen ötesinde terör örgütlerinin bir koridor oluşturmasına asla izin vermeyeceğini belirterek, "Son dönemde elde ettiğimiz bilgiler, operasyonlarımız sayesinde terör örgütüne yurt içi ve yurt dışından katılımların ciddi oranda azaldığını, örgütün yurt içinde gençler arasında destek bulamadığını, gelirlerinin azaldığını ve lider kadrolarının itibar kaybettiğini gösteriyor. Bu durum, terör örgütünün Türk adaletine teslim olmaktan başka bir seçeneği kalmadığını anlamaya başladığının en önemli işaretidir," dedi.

Operasyonel faaliyetlerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve tatbikatlarla gücünü diri tuttuğunu ifade eden Güler, "Bu kapsamda en büyük birleşik-müşterek tatbikatımız olan EFES-2024, rekor sayıda kardeş, dost ve müttefik ülkenin katılımıyla icra edilmiştir. Tatbikat, Silahlı Kuvvetlerimizin üstün ve caydırıcı niteliklerini, müttefiklerimizle uyumlu hareket kabiliyetini başarıyla sergilemiştir. Cumhurbaşkanımızın onurlandırdığı tatbikat, klasik anlayışın ötesine geçerek günümüzün karmaşık güvenlik ortamına uygun senaryolarla gerçekleştirilmiştir," ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal