Bakan Göktaş'tan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Vurgusu

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekti. Gençlerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

06.10.2024-13:24 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-13:24) Bakan Göktaş'tan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Vurgusu

Bakan Göktaş'tan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "8. Teşkilat Eğitim Kampı"nın kapanış programında konuştu.

Bakan Göktaş, "Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak ve cinayetleri engellemek için tüm kuruluşlarımızla etkili bir işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Şiddetle Mücadele ve Kadın Hakları

Konuşmasında, kadına yönelik şiddetin herkes üzerinde derin etkiler bıraktığını belirten Göktaş, Ayşenur ve İkbal isimli genç kızların hayatını kaybetmesini örnek göstererek şunları ifade etti:

"Bu sorunla mücadelemizi sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda sürdüreceğiz. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu ile bu konuda dünyada eşi benzeri az bulunan bir düzenlemeye sahibiz."

Gençlerin Rolü ve Aile Değerleri

Bakan Göktaş, "Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye" ilkesinin önemine de değinerek, gençlerin karar mekanizmalarında daha fazla yer almasını sağlamak için çalışacaklarını belirtti. Bakanlık, gençleri koruyacak ve aile değerlerini güçlendirecek projelerle hizmet modellerini yenileyecek.

TÜGVA'dan Destek Mesajı

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ise, Türkiye'de ve Müslüman coğrafyalarda karşılaşılan sorunlara vurgu yaparak, "Filistin'de kaybedilen her can bizim canımızdır" ifadelerini kullandı. Beşinci, Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner cinayetini de gündeme getirerek, "Bu kötülüğe karşı iyiliğin mücadelesini vereceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen "TÜGVA 8. Teşkilat Eğitim Kampı"nın kapanış programına katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal