Bakan Göktaş ‘zamlı yatacak’ diyerek duyurdu: Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri zamlı şekilde hesaplara yatırılmaya başlandı. Haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş duyurdu. İşte detaylar…

15.08.2024-17:01 - (Son Güncelleme: 15.08.2024-17:01) Bakan Göktaş ‘zamlı yatacak’ diyerek duyurdu: Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

İhtiyaç sahiplerine her ay ödenen Evde Bakım Yardımı ödemeleri zamlı olarak yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle 7 bin 608 TL'den 9 bin 77 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Bakan Göktaş, hak sahiplerinin hesaplarına bu artışlı ödemelerin yapılmaya başlandığını belirterek, "Bu ay toplam 4,9 milyar TL ödeme gerçekleştirdik" dedi.

Her bireye ulaşmayı hedefliyoruz

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma muhtaç tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini ve böylece aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı. 

Bakan Göktaş ayrıca, "Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı hedefliyoruz. Hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde, Ocak-Temmuz 2024 döneminde vatandaşlarımıza toplam 30,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş ‘zamlı yatacak’ diyerek duyurdu: Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Ödemeler zamlı yatırıldı

Temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayısında yapılan düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı'nın 9 bin 77 TL'ye çıkarıldığını belirten Bakan Göktaş, "Yeni düzenlemeyle birlikte, yardımdan yararlanan 555 bin tam bağımlı vatandaşımızın evde bakımını üstlenen yakınlarına bu ay toplam 4,9 milyar TL ödeme yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal