Bakan Fidan net konuştu: Müttefiklerimizden net duruş bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında PKK'ya ve uzantısı YPG'ye başta Amerika olmak üzere müttefiklerimizin verdiği desteğin büyük bir stratejik hata olduğunu her zaman ve her platformda dile getirdik. Müttefiklerimizden net duruş bekliyoruz" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

24.11.2023-12:22 - (Son Güncelleme: 24.11.2023-17:27)

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Akşam’da yer alan habere göre; Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye olarak hibrit tehditlere karşı önlem alıyoruz.

DEAŞ'la mücadele adı altında PKK ve uzantısı YPG'ye başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin verdiği desteğin büyük bir stratejik hata olduğunu her zaman dile getirdik. Bu konuda milli güvenliğimizi tahkim edecek her adımı atacak, her önlemi alacağız.

Hakan Fidan

Terör örgtüleri arasında ayrım yapmalarını bekliyoruz

FETÖ'nün dünya çapındaki terör ağına büyük darbe vurduk.

Müttefiklerimizden ve dostlarımızdan teröre karşı ilkeli bir yaklaşım benimsemelerini, terör örgütleri arasında ayrım yapmalarını bekliyoruz.

Gazze'de İsrail'in dezenformasyonuna maruz kaldık.

Türkiye olarak çabaları 2 kulvarda sürdürüyoruz. İlki bölgeye yardımlar, ikincisi kalıcı barış. Yoğun bir diplomasi trafiği içindeyiz. Tam ateşkes sağlanmalı, yardımlar Gazze'ye kesintisiz girmeli.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal