Bakan Dönmez umut verdi: Elektrik fiyatlarında yüzde 15-16’lık indirim olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz son aylarda sektördeki doğal gaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından düşüşün aktarıldığını söyleyerek, bu gelişmeyle birlikte şubat ayı itibarıyla elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini dile getirdi.

28.01.2023-17:02 - (Son Güncelleme: 28.01.2023-17:02) Bakan Dönmez umut verdi: Elektrik fiyatlarında yüzde 15-16’lık indirim olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun düzenlediği 'Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri' programına katıldı. Beşiktaş'ta düzenlenen programda konuşan Dönmez, programa dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye olmazsa olmaz

20 yıldır güçlü bir iktidar ve güçlü bir lider olduğunu ve Türkiye’nin artık bir kenara itilen, ötekileştirilen ya da yalnızlaştırılan bir ülke olmadığını belirten Bakan Dönmez, “Biz her alanda mücadelesini dişe diş, kora kor veren bir ülke haline geldik. Hakkını sonuna kadar savunan, menfaatlerini korkmadan savunabilen bir ülke durumuna geldik. Akdeniz'de arama ve sondaj faaliyetlerine başladığımızda karşı karşıya kaldığımız siyasi baskıları herhalde sizler de biliyorsunuz, medyadan takip ettiniz. Hiçbirine eyvallah etmedik, geri adım atmadık, diklenmedik ama dik durduk. Hakkımızı her platformda da sonuna kadar savunduk. Bugün geldi Türkiye'nin haklılığı ve Türkiye olmadan bu bölgede hiçbir plan ve projenin işleyemeyeceği anlaşıldı" dedi.

Yüzde 15-16 civarında bir indirim söz konusu

Enerjide gelecek vizyonumuzdur

Türkiye Yüzyılıyla birlikte yeni bir çağa girdiklerini ifade eden Dönmez ,  "Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlarımızı katlayacağımız, bugüne kadar yaptığımız bütün altyapı yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alacağımız yeni bir döneme başlıyoruz. Bizler de 'Yüzyılın Enerjisi' anlayışıyla Türkiye'yi yeni yüzyıla taşıyacak enerji yol haritamızi geçtiğimiz haftalarda kamuoyuyla paylaşmıştık. Son derece önemli bir çalışmadır, Türkiye Ulusal Enerji Planı. Bu plan bize ne ifade ediyor? Türkiye'nin ilk etapta orta vadede 2035, uzun vadede 2053 yılına kadar enerjide kat edeceğimiz stratejiyi ve yolu bize gösteriyor. Yeşil kalkınma ve net sıfır emisyon hedeflerimiz çerçevesinde hazırladığımız Türkiye Ulusal Enerji Planı enerjide gelecek vizyonumuzdur. Türkiye bu hedeflere yürürken en büyük desteği mimar ve mühendislerimizden bekliyoruz çünkü bu hedefler tek başına bir üretim-tüketim dengesinin yeniden oluşturulması değil. Arka planda daha büyük bir hedefimiz var, o da kaynak üretiminden hiçbir zaman ayrı düşünmediğimiz yerli teknoloji üretimidir. Yeni teknolojilerin üretilmesinde, onların yaygınlaştırılmasında, belli gruplar halinde kümelenmesinde, son yıllarda sıkça duyulan start-up'lar, melek yatırımcılar gibi inovatörlerin sürece daha fazla dahil olmasında hiç şüphesiz sizlere büyük bir rol düşüyor" dedi.

Temiz enerji için destek hazır

Bakan Dönmez, Türkiye'nin bir sonraki hedefleri olan 2035 ve 2053 hedeflerine temiz, doğa dostu ve yenilenebilir bir enerji üretimiyle devam edeceklerini ifade ederek, "O nedenle kaynak ne kadar yerliyse teknoloji de o kadar yerli olmalı. Kaynak ne kadar bizimse, teknoloji de bizim olmalı. Herkes gelecek planlanmasını da buna göre yapmalı. Aksi takdirde kaynağı yerli, teknolojisi ithal bir konumda enerji bağımsızlığından söz etmemiz mümkün değildir. Sizlere bu konuda açık çek veriyoruz. Enerji teknolojilerinin geliştirilmesi için yatırım yapan herkese her türlü desteği vermeye hazırız. Pazarımız sadece kendi ülkemiz ya da bölgemiz değil bütün dünyadır. Biz şuna inanıyoruz, enerji teknolojileri ve enerji sanayisi, Türkiye'nin ikinci savunma sanayi olabilecek imkan ve kabiliyetine sahip. Bu nedenle sahada mühendislerimizi, yatırımcılarımızı, girişimcilerimizi daha aktif görmek arzusundayız. Türkiye Yüzyılı yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın yüzyılı olacak. Bizler de inşallah hem üretim hem de fiyatlama noktasında Türkiye'yi yeni yüzyıla taşıyan ana sektörlerden biri olacağız" ifadelerini kullandı.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal