Bakan Çavuşoğlu’ndan AGİT çıkışı: Böyle oldu bittiler olmaz

Mersin’de "AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın AGİT girişimine tepki göstererek, "AGİT çözümsüzlüğünün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar AGİT'in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldu bittiler olmaz" ifadelerini kullandı.

21.10.2022-11:34 - (Son Güncelleme: 21.10.2022-11:34)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin’de "AK Parti 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında dünya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. ABD'nin OPEC+ grubu kararlarına tepkisine yanıt veren Bakan Çavuşoğlu,  "Bir ülkenin kalkıp da Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil." dedi.

Ermenistan’ın AGİT girişimine tepki

Bakan Çavuşoğlu, Ermenistan'ın AGİT girişimine tepki göstererek,  "AGİT çözümsüzlüğünün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar AGİT'in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldu bittiler olmaz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu AGİT

Bu kabadayılık doğru değil

 ABD'nin OPEC+ grubu kararlarına tepkisine yanıt veren Bakan Çavuşoğlu,  "Bir ülkenin kalkıp da Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil." sözlerine yer verdi. Çavuşoğlu ayrıca petrol fiyatlarına ilişkin, "Kaldırın bu yaptırımları kardeşim fiyatların düşmesini istiyorsanız. Sadece bir ülkeyi (Suudi Arabistan'ı) tehdit ederek sorunu çözemezsiniz." 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal