Bakan Bolat Açıkladı! Kooperatiflere Dev Destek Paketi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kooperatiflerin gelişimini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla hazırlanan "Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı"nı kamuoyuna duyurdu. Yeni program kapsamında kooperatiflere sağlanacak hibe desteklerinin detayları açıklandı.

04.07.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 04.07.2024-10:23) Bakan Bolat Açıkladı! Kooperatiflere Dev Destek Paketi

Bakan Bolat, kooperatiflerin mal alımlarında kullanabileceği 400 bin lira hibe desteği sağlanacağını belirtti. Bu destek, kooperatiflerin iş hacmini artırmalarına ve daha kaliteli hizmet sunmalarına yardımcı olacak.

Hizmet Alımlarına 60 Bin Lira Hibe

Kooperatiflerin hizmet alımlarında da desteklenmesi için 60 bin lira hibe verileceğini açıklayan Bolat, bu destekle kooperatiflerin daha verimli ve etkin çalışabilmeleri için gerekli hizmetlere erişimlerinin kolaylaşacağını ifade etti.

Nitelikli Personel İstihdamına Kişi Başına 204 Bin Lira Hibe

Kooperatiflerin nitelikli personel istihdamını teşvik etmek amacıyla, her bir nitelikli personel için 204 bin lira hibe verileceğini duyuran Bolat, bu desteğin kooperatiflerin daha profesyonel bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Bakan Bolat, "Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı"nın amacının, kooperatiflerin büyüme ve gelişmelerine katkı sağlayarak, ülke ekonomisine ve istihdamına önemli faydalar sağlamak olduğunu vurguladı. Bu program sayesinde kooperatiflerin daha rekabetçi bir yapıya kavuşacağı ve daha geniş kitlelere hizmet sunabileceği belirtiliyor.

Bakan Bolat'ın açıklaması şu şekilde:

"Müjdemiz olsun!

Ticaret Bakanlığı olarak, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programımız (KOOP-DES) kapsamında, kooperatiflerimize projeleri bazında nakdi destekler sağlamaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda; 2024 yılı ikinci çağrı dönemini kooperatiflerimizin başvurularına açmış bulunuyoruz. Kooperatiflerimiz; mal alımlarında 400.000 liraya, hizmet alımlarında 60.000 liraya, nitelikli personel istihdamlarında bir personel için yıllık 204.000 liraya ve iki personel içinse yıllık 408.000 liraya kadar hibe desteklerimizden faydalanabilecektir.

Ticaret Bakanlığımız görev alanında yer alan tüm kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarına açık olan Program kapsamındaki proje başvuruları, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlüklerimize yapılabilecektir.

Tüm kooperatiflerimize hayırlı olsun."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal