Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yüzen sanayi tesisi yola çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformunun Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmaları için yola çıktığını duyurdu. Bayraktar platformun her gün 5 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

30.07.2024-13:15 - (Son Güncelleme: 30.07.2024-13:16) Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yüzen sanayi tesisi yola çıktı

Türkiye’nin ilk yüzen sanayi tesisi yola çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin satın aldığı yüzer üretim, depolama ve tahliye (FPSO) platformunun Singapur'dan Türkiye'ye doğru yola çıktığını duyurdu. Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda platformun yolculuğu ve işlevi hakkında bilgi verdi.

5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak kapasitede

Bayraktar, paylaşımında platformun yaklaşık 2 aylık bir deniz yolculuğunun ardından Türkiye'ye ulaşacağını belirtti. Platformun, "adeta yüzen bir sanayi tesisi" olduğunu vurgulayan Bakan, bu devasa deniz üssünün her gün 5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz üreteceğini söyledi.

Platformun Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarında gaz işleyerek karaya iletileceği belirtildi. Uzunluğunun 298 metre, genişliğinin ise 56 metre olduğu ve maksimum gaz işletme kapasitesinin 10,5 milyon metreküp olduğu aktarıldı.

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yüzen sanayi tesisi yola çıktı

Enerji üretim kapasitesi önemli ölçüde artacak

Bakan Bayraktar'ın açıklamasına göre, bu platform Türkiye'nin enerji üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve ülkenin enerji ihtiyacını karşılamada büyük rol oynayacak. Ayrıca, platformun yolculuğunun sorunsuz bir şekilde tamamlanması ve başarıyla Türkiye'ye ulaşması için iyi dileklerde bulundu. Bu yatırım, Türkiye'nin enerji altyapısını güçlendirme ve enerji bağımsızlığını artırma hedeflerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal