Bakan Bayraktar Duyurdu: Elektrik ve Doğal Gazda Gelire Göre Faturalandırma Dönemi Başlayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni bir döneme geçileceğini belirtti. Bayraktar, "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz" dedi.

23.09.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 23.09.2024-10:19) Bakan Bayraktar Duyurdu: Elektrik ve Doğal Gazda Gelire Göre Faturalandırma Dönemi Başlayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV'de önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, ilerleyen dönemlerde gelir durumunda göre farklı bir faturalandırma modeline geçiş yapılabileceğini söyledi.

Faturalandırmada Yeni Dönem

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gazda yapılan yardımların gelecekte tüketime dayalı bir modele geçileceğini belirterek, "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek modeline geçmek istiyoruz. Bu süreçte öncelikli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarının enflasyon etkisini de göz önünde bulundurarak fiyat ayarlamalarını yapıyoruz. Önceliğimizi enflasyonun aşağı gidişini de biraz daha hızlandırabilmek için mümkün olduğu kadar bu süreci biraz daha götürmek istiyoruz. Bu arada tüketim gruplarında farklı bir uygulama içerisine girebiliriz." dedi. 

Yüksek tüketim grubunda yer alan yüzde 3'lük dilimde maliyet esaslı fiyatlandırma sistemine geçeceğini ve bu düzenlemenin 2025 yılına kadar gerçekleştirileceğini açıkladı. Bayraktar, bu uygulamanın gerçekleşmesi doğrultusunda 1 milyon abonenin yararlanacağını belirtti.


Sakarya Gaz Sahası

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda elde edilen başarının uluslararası alanda da yankı bulduğunu söyledi. Sahadan karaya gaz ulaştırılmasının rekor bir sürede gerçekleştirildiğini belirten Bayraktar, “Yabancı şirketler Sakarya sahasına ortak olmak istiyor'' açıklamasında bulundu.

''Gabar'da Günlük 47 Bin Varil Üretiyoruz''

"Karada Gabar'ın yanında Hakkari'de, Van, Siirt, Şırnak üçgeninde Körkandil'de yeni sahalarda aramalarımız devam ediyor. Gabar'da günlük 47 bin varil üretiyoruz. Bir taraftan orada üretimi artırırken bir taraftan da Karadeniz'de gemilerin boşluklarında, birkaç haftalık periyodlarla yeni sondajlara Batı Karadeniz'de, Orta Karadeniz'de ve Doğu Karadeniz'de hedef noktalarımızı belirlemiş durumdayız. Sismik çalışmalar sonucunda ümitli olduğumuz lokasyonlar var. Bunların sadece zamanlaması önemli bizim için. Batı Karadeniz'de Akçabey 1 kuyusu inşallah bu sene içerisinde kasım ayında başlamayı planladığımız bir kuyu. Yeni rezerv olma ihtimalinin olduğunu düşündüğümüz yer."


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal