Baharın gelmesiyle mutfakta yer açmamız gereken besinler de değişti. tazeliğin ve hafifliğin mevsimi bahar beraberinde birbirinden faydalı gıdaları da getirdi.
Çilek: gerçek bir sağlık deposudur. çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi meyveler bu grupta yer alır. antioksidan kapasitesi en yüksek meyvelerdendir. düşük kalorisi ile diyet yapanlar için de iyi bir alternatiftir. 1 porsiyonu, 1 kâsedir.
Enginar: vücudun önemli bir detoks organı olan karaciğeri temizleyen bir besindir. aynı zamanda mideyi rahatlatır ve hazımsızlığa iyi gelir. sebze alternatifi olarak bol bol tüketmenizi, enginar kalbini salatalarınızda bolca kullanmanızı öneririm.
Şalgam: çok fazla kalori almadan midenizi doldurabileceğiniz ‘volümetrik besinler’den birisidir. hazmı kolaylaştırır ve detoksifikasyon için oldukça faydalıdır.
Cibes otu: ege’ye özgü olan, salatası ve yemeği yapılan turpgiller familyasından bir ottur. tokluk hissi verir ve kan şekeri dengelenmesine yardımcı olur. salatalara ekleyebilirsiniz; börek veya yumurtalı olarak tüketebilirsiniz.
Madımak otu: madımak, güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. kan şekerinin dengelenmesine destek olur, özellikle yüksek kan şekerini normal seviyelere indirmede etkili olduğu bilinir.