Diyetisyen Pınar Süleymanoğlu, sumağa yaprak tozlarının, bazı baharatlara ise demir tozunun katıldığını söyleyerek, 'Bunların hepsinin vücuda çok zararları bulunmakta, çünkü vücutta toksik etkiler bırakmakta. Bu toksik etkiler kanser oluşmasına neden oluyor' ifadesini kullandı.
BIRAKTIĞI ETKİLER KANSERE YOL AÇIYOR
Yemeklerin, tariflerin ve sağlıklı reçetelerin vazgeçilmezi baharatlardaki bu hileli duruma dikkat çeken Süleymanoğlu, baharatlara yönelik artan talebin ardından önce fiyatlarda artma yaşandığını, hemen sonra da tağşiş yoluna gidildiğini açıkladı.
Sumağa yaprak tozlarının küçültülüp katıldığını, zencefile nohudun ve bazı baharatlara da demir tozunun katıldığını belirten Diyetisyen Pınar Süleymanoğlu, tağşiş yönteminin vücutta toksik etkiler bıraktığını ve kanser türlerinin oluşmasına neden olduğunu söyledi.
ZENCEFİLE NOHUT TOZU KATILIYOR
Baharatlara olan talepler arttıktan sonra tağşiş yoluna fazlasıyla gidildiğini söyleyen Süleymanoğlu, 'Öncelikle bir fiyat patlaması oldu, ucuz olan yerlerde de farklı tağşiş yollarına gidildi. Örneğin, sumağa yaprak tozları küçültülüp katıldı, nohut tozları zencefile katılmaya başlandı, gıda boyaları sıkça kullanıldı, bu boyalarla görünümü canlandırılarak hile yapıldı. Bazı baharatlara da demir tozu katıldı. Bunların hepsinin vücuda çok zararları bulunmakta, çünkü vücutta toksik etkiler bırakmakta. Bu toksik etkiler kanser oluşmasına neden oluyor. Vücutta çeşitli hastalıklara neden olan tağşiş, insan sağlığını bozuyor. En çok kanser türleri, mide rahatsızlıkları gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Özellikle metalin uygun olmayan koşullarda karıştırılıp kullanılması, çeşitli gıda zehirlenmelerine ve toksik zehirlenmelerine neden olabilmektedir.' açıklamasında bulundu.