Baharat Olarak Tüketilse de Suyu da Oldukça Faydalı

Genellikle baharat olarak tükettiğimiz sumak suyunun faydaları saymakla bitmez. Sadece baharat olarak değil aynı zamanda kendi suyunda da çok fazla şifa bulundurmaktadır. İşte tüketildiğinde vücuda pek çok faydası olan sumağın yararları...

31.08.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-15:26) Baharat Olarak Tüketilse de Suyu da Oldukça Faydalı

Sumak'ın ne olduğu ve faydaları insanlar tarafından fazlasıyla araştırılanlar arasında yer almaktadır. Ekşi tadı ile sofraların vazgeçilmez baharatlarından biri olan Sumak'ın faydaları saymakla bitmiyor.

SUMAK NEDİR?

Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulmasının ardından, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan sumak elde edilir. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan ile yapılmış salatalarda kullanılması daha çok tercih edilir. Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi dışında her yerde yetişir.

SUMAK BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kan şekerini düzenler.
  • Eklem hastalıklarına iyi gelir.
  • Kalp için faydalıdır.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Harareti giderir.
  • Ateşi düşürür.
  • Karaciğeri korur.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.

SUMAK SUYU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir çay bardağı kaynamış su

Bir tatlı kaşığı sumak

HAZIRLANIŞI

Bir çay bardağı kaynamış suyun içerisine bir tatlı kaşığı sumağı ekleyerek 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından bu karışımı süzerek içebilirsiniz. İsterseniz 1-2 damla kekik yağı da damlatabilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal