Bahar ve Nihal Candan Kardeşler Hakim Karşısında

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlarıyla yargılanan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, bugün hakim karşısına çıkıyor. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada Nihal Candan kameralara göründü

04.09.2024-12:00 - (Son Güncelleme: 04.09.2024-12:00) Bahar ve Nihal Candan Kardeşler Hakim Karşısında

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, ''dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak'' suçlarından hakim karşısına çıkıyor.

Candan Kardeşler Hakim Karşısına Çıkıyor

Bugün Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan dava öncesi adliyeye gelen Nihal Candan, sorulan sorulara yanıt vermedi.

Candan kardeşler hakkında açılan soruşturma kapsamında, Bahar Candan'a 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan'a ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Bugün görülecek olan davada Candan kardeşlerin ne ceza alacağı belli olacak.


İddianame Tamamlandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Candan kardeşlerinde aralarında bulunduğu 21 şüpheli yer aldı. İddianamede tutuklu şüpheli Nihal Candan'ın içerde geçirdiği süre dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı yer aldı. İddianamede suç örgütünün ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdıkları belirtildi.  Bu suç örgütüne üye olan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin, örgütün hiyerarşik ve organik yapısında yer aldığı iddianamede belirtildi.


Fenomenler Suç Örgütünde Etkin Rol Oynadı

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, "Şüphelilerin önceki tarihlerde çeşitli televizyon programlarına uzun süre katıldığı, ünlü olduktan sonra magazin programlarında da yer aldığı, sosyal medya platformunda çok sayıda takipçiye ulaşması sebebiyle günümüzde sosyal medya fenomeni ve ekran yüzü olarak tabir edilen bir sıfatının bulunduğu, dolayısıyla toplumun geniş kesimleri tarafından tanınan bir sima olduğu, bu özelliği sebebiyle de suç örgütü tarafından dolandırıcılık eylemlerine yönelik düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadığı" ifade edilmişti.


Bahar Candan ''Kasa'' Olarak Kullanıldı

Ayrıca iddianamede örgüt lideri Onur Apaydın'ın örgüt içerisinde ''gizli muhasebeci ve kasa'' olarak Bahar Candan'ı kullandığı ve onun üzerinden bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve örgütün elde ettiği gelirin bu yöntemle aklandığı belirtildi. 

Nihal Candan Liderin Sevgilisiydi

Örgüte, mağdur temin etme görevini üstlenen şüpheli Hacı İsrafil'in ifadesinde, "Toplantılara üst kademeden herkes katılıyordu. Saha elemanları ve alt kademe asla katılamazdı. Örgütün üst yönetimindeki herkes iştirak ediyordu. Toplantıların ikisinde Nihal Candan'ı gördüm. Nihal Candan örgüt lideri Onur Apaydın'ın sevgilisiydi. Diğer şahıslar Nihal Candan'a saygı gösteriyor ve mesafeli davranıyordu. Nihal Candan'ın yanında örgütün iç işleyişine ilişkin konular araba alım satım işler konuşuldu" şeklinde beyanda bulunduğu da iddianamede ifade edilmişti.


Candan Kardeşler'e İstenen Hapis Cezası Belli Oldu

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede Bahar Candan'ın ''suç örgütüne üye olmak'' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar 'kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan ise 2 kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle, Nihal Candan'ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Öte yandan diğer 20 şüpheli hakkında ise değişen oranlarda hapis cezası istenmişti.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal