Bağışıklık sistemini güçlendiren ve içerisinde de pek çok vitamini barındıran marmelatlar ağırlıklı olarak kuşburnu, kızılcık, alıçtan imal ediliyor.
Bursa'da 35 yıldır pazarlarda bu mesleği yaptıklarını ve bu marmelatların üreticisi olduklarını ifade eden Erdal Akkaya, “Ürünlerimizden kuşburnu marmeladı yüksek oranda C vitaminine sahip olup, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğuk algınlığı, grip gibi mevsim hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra kireçlenme, kalp damar hastalıklarıyla mücadelede de önemli bir silahtır. Zengin vitamin ve minerallerle sahip olan kuşburnu ve şekersiz olarak müşterilerimize sunduğumuz kuşburnu marmelatlarımız birçok derde deva olmaktadır. Tezgahımızın şifa deposu ürünlerinden bir diğeri ise kızılcıktır. Biz kızılcığın marmeladının yanı sıra kızılcık ekşisini de üretip satıyoruz. Kandaki kötü yağ oranını düşürmesinin yanı sıra vücutta oluşan iltihaplara iyi geldiği bilinmektedir. Bunlara ek olarak sindirim sistemimizi düzenler.' ifadelerini kullandı.
Üretmiş oldukları marmelatların doğal ve katkısız olduğunu belirten Erdal Akkaya, 'Alıç marmeladının da birçok faydası olduğu bilinen bir gerçek. Damar açıcı özelliğe sahiptir. Tansiyonu düşürmek için de kullanılır ve şekersiz olarak yapılırsa şekeri de düşürür. Ürünlerimizin hepsi kış aylarında çok yoğun talep görmektedir. Genelde vatandaşlar kahvaltılık olarak kullanıyor, ancak sulandırılıp içildiği takdirde çocuklarımız için en sağlıklı meyve suyu olarak tüketilebilir.' ifadelerini kullandı.