Sonbaharın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak ve daha sağlıklı bir beden için yapmanız gereken bu besinleri sık sık tüketmek.
balık kaliteli protein kaynaklarından. bununla beraber içerisindeki vitaminler bağışıklığın kuvvetlenmesine yardımcı oluyor.
Mantar,
hem tek başına hem de et yemekleri ile beraber ; bağışıklığın güçlenmesine destek olur.
Kolesterol üstünde olumlu etkilere sahip olan elma bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, tok tutuyor ve kan şekerinin dengelenmesine destek oluyor.
Fındık, ceviz, badem günde bir avuç yenildiğinde hem bağışıklığı kuvvetlendiren hem kalp hastalıklarına yakalanma riskini en aza indiren hem de hafızayı kuvvetlendiren şeyler.
Pırasa,
soğan, sarımsak familyasından olan pırasa; a, c, k vitaminleri, selenyum, demir ve potasyum mineralleri barındıran bir sebze olması ile bağışıklığı kuvvetlendiriyor.
Ispanak,
mevsim geçişlerinde sebze tüketmek oldukça önemli.