Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Ocak Ayında Hangi Besinler Tüketilmeli?

Koronavirüsle mücadele döneminde doğru ve mevsimine göre beslenmenin de önemi arttı. Uzmanlar her meyve ve sebzeyi kendi yetiştiği dönemde tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Ocak ayında hangi meyve ve sebze yetişir? Bu ayda neyi daha sık tüketmeliyiz?

14.01.2021-18:18 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-18:18) Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Ocak Ayında Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışık sistemini güçlendirmede meyve sebzeler büyük rol oynuyor. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı vücudun direnç kazanmasında da etkisi büyük. Yiyeceklerin lezzetini daha iyi alabilmek ve besin değerlerinden yüksek oranda faydalanmak için mevsiminde beslenme tercih edilmeli. Besinlerden istenen verimi almak için zamanında tüketerek hastalıklardan da korunabilirsiniz.

OCAK AYINDA HANGİ BALIK TÜRLERİ TÜKETİLMELİ?

UZMANLAR TARAFINDAN OCAK AYINDA TÜKETİLMESİ TAVSİYE EDİLEN BESİNLER

Bağışıklık sistemini güçlendiren Ocak ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? Tüm dünyanın etkisi altına altığı koronavirüs salgını döneminde sofralarımızda Ocak ayında sıklıkla yer vermemiz gereken başlıca besinler...

Bağışıklığı Güçlendiren Ocak Ayı Sebzeleri

Brokoli

Kereviz

Pırasa

Karnabahar

Ispanak

Taze yeşil kabak

Beyaz lahana

Kırmızı lahana

Brüksel lahanası

Pazı

Kırmızı turp

Havuç

Şalgam

Pancar

Soğan

Marul

Roka

Biberiye

Nane

Tere

Maydanoz


Bağışıklığı Güçlendiren Ocak Ayı Meyveleri

Mandalina

Portakal

Greyfurt

Limon

Elma

Muz

Armut

Yerli muz

Ayva

Nar

Balkabağı


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal