Bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek oldukça önemlidir. Doğru meyve ve sebzelerin suyunu karıştırarak hazırlayacağınız meyve suyu ile bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz. İşte gücünüze güç katacak olan doğal meyve suları...
PANCAR – ELMA SUYU
Pancar ve ıspanakta doğal olarak bulunan nitrat, kasların kasılma gücünü arttırıp oksijeni daha verimli kullanmasını sağlayarak vücuda enerji sağlar.
MALZEMELER
Porsiyon Başına:
Kalori: 167, Yağ: 1g, Karb: 42g, Protein: 4g
NOT: Suyunun tamamen çıkması için meyve-sebzeyi makinenin malzeme konulan bölümüne sığacak parçalara bölerek koyun. Bütün malzemeleri sırasıyla bu bölmeden geçirin. Ya hemen için ya da buzdolabında bekletin. Bu tarif 2 kişiliktir.
MAVİ YEMİŞ – LAHANA SUYU
Kırmızılahana ve mavi yemişe rengini veren son derece güçlü antosiyanin antioksidanları, beyin işlevleri için oldukça faydalıdır.
MALZEMELER
Porsiyon Başına:
Kalori: 154, Yağ: 4g, Karb: 39g, Protein: 3g
MANGO – ANANAS SUYU
Bu meyve suyunun içeriğindeki bol C vitamini kan basıncınızı düzenlemeye yardımcı olur.
MALZEMELER
Porsiyon Başına:
Kalori: 253, Yağ: 1g, Karb: 64g, Protein: 5g
NOT: Meyve sıkacağınız yoksa tüm malzemeyi doğrayıp 2 su bardağı suyla robota atın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın. Karışımı süzgeçten geçirerek posasını alın veya seviyorsanız posalı da içebilirsiniz. Robotunuz küçükse malzemenin yarısını kullanın.
Kış Kabağı – Portakal Suyu
İki besinde de bulunan bol miktardaki C ve A vitaminleri, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuğa karşı koruyor ve vücudu daha enerjik hale getiriyor.
MALZEMELER
Porsiyon Başına:
Kalori: 187, Yağ: 1g, Karb: 48g, Protein: 4g