Bağışıklığı Destekleyen Beslenme Önerileri

Koronavirüs salgın sürecinde en önemli noktalardan biri de bağışıklık sistemini güçlendirmek. Özellikle süt ve süt ürünleri, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahılların yeterli derecede tüketilmesi bağışıklığı güçlendirmede oldukça önemlidir.

30.11.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-14:54) Bağışıklığı Destekleyen Beslenme Önerileri

Koronavirüs vaka sayılarının arttığı iller arasında Osmaniye de yer alıyor. Bu nedenle Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hızla devam ederken, Dr. Hasan Öznavruz’da koronavirüs salgının yaşandığı günlerde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlayan besinler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Et, sebze, meyve ve tahıl gruplarının önemini vurgulayan Dr. Hasan Öznavruz, yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam, sigara, uyku düzensizliği ve stresin bağışıklığı düşürdüğünün altını çizdi.

‘BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ DENGELİ BESLENME İLE BAŞLAR’

Koronavirüs günlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hakkında önerilerde bulunan Öznavruz, ‘Vücuda giren hastalık yapıcı mikrop ve virüsleri ortadan kaldırmak için savaşan bağışıklık sistemi zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf duruma düşebilir. Buna bağlı olan bazı hastalıkların ağır veya tekrar tekrar yaşanmasına neden olabilir. Bağışıklık sistemini baskılayan zayıf düşüren faktörler hatalı beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam, sigara, uyku düzensizliği ve strestir. Bağışıklık güçlendirici beslenme önce dengeli beslenme ile başlar. 4 besin grubundan yeterli derecede beslenilmeli. Bunlar süt ve ürünleri, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahıllardır. Bu gruplar içerisinde enfeksiyon ile baş etme konusunda çok başarılı besinler var. Özellikle rengârenk çeşitli sebze ve meyveler çeşitli antioksidan ve lif içerikleri nedeniyle kıymetli. Şeker ve karbonhidrat tüketimine dikkat etmeliyiz, Karbonhidrat olarak basit yani sofra şekeri ve şekerle yapılan yiyeceklere ihtiyacımız olmadığı gibi bağışıklık sistemimizi de baskılar. Dolayısıyla kompleks karbonhidrat yani rafine edilmemiş, kepekli, kabuklu tahıllar tercih etmeliyiz. Protein alımı yeterli seviyede tutulmalıdır. Bağışıklık sisteminin salgıladığı antikorlar protein yapıdadır. Protein alımınızı yeterli düzeyde tutmalısınız. Et, tavuk, balık, hindi, yumurta, süt ürünleri, bakliyatlar protein içerir. Ayrıca bu grupta çinko minerali direncimizi arttırmamızda yardımcı olur’ dedi.

Aynı zamanda Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet etti.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal