Bağışıklık sisteminin çökmesiyle beraber hastalığa kapı aralanır. Kolon temizliğinde yapılacak en güzel şey; bol bol su içmektir. Bağırsaklarda yer alan toksinlerin çokluğu nedeniyle bazı durumlarda bol su içmek yeterli olmayabilir. Bu durumda bol su içmenin yanında meyve ve sebze sularından da faydalanmak gerekmektedir.
KOLONLAR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN KALBİDİR
Kolon temizliği bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için son derece önemlidir. Bağışıklık sisteminizin kalbi olan kolonlar (bağırsaklar) temiz olmazsa vücudumuzda belli başlı aksaklıklar ve hastalıklar meydana gelebilir. Sindirim sisteminin bir parçası olan kolon, su, tuz, vitamin ve besin maddelerinin sindirilmeyen besin maddelerinden ayıklanmasından, ince bağırsakta sindirilmeyen gıdaların işlenmesinden ve katı atıkların vücuttan atılmasından sorumludur.
Bununla beraber kolonlar, düzgün çalışmadığı zaman, onları ortadan kaldırmak yerine toksinleri emmeye başlar, böylece baş ağrıları, şişkinlik, kabızlık, gaz, kilo alımı, düşük enerji, yorgunluk ve kronik hastalıklar gibi problemler meydana gelir. Bu problemler sindirilmemiş gıdalardan da kaynaklanabilir ve bu da kolonda mukus birikmesine sebep olur, bu da vücudu zehirleyen zehirler üretir.
Bununla birlikte, kolon temizliği yardımıyla, zararlı toksinlerden kolayca kurtulabilir ve sağlıklı bağırsak bakterilerini geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda kolon temizliği, enerjinizi artırmaya ve vücudun vitamin ve besin maddelerini emmesine yardımcı olacaktır.
KOLON TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?
Herhangi bir kolon temizliği programına başlamadan önce, özellikle herhangi bir ilaç kullanıyorsanız veya herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, doğru rehberlik için doktorunuza başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız.
SU
Kolon temizliği için yapabileceğiniz en iyi şey bol su içmek olacaktır. Bir günde en az 10 ila 12 bardak su içmek gerekir. Düzenli su tüketimi, vücudunuza doğal bir şekilde zararlı toksinleri atmaya yardımcı olacaktır.
Bol miktarda su içmek aynı zamanda doğal peristaltik etkiyi de uyararak yiyeceklerin sindirim sisteminden geçmesine yardımcı olur. Ayrıca, vücudunuzu iyi bir şekilde nemlendirmek için su içmek gereklidir. Suyun yanı sıra taze meyve ve sebze suları da içebilirsiniz.
ELMA SUYU
Taze elma suyu, kolon temizliği için en iyi ev ilaçlarından biridir. Elma suyu düzenli olarak bağırsak hareketlerini teşvik eder, toksinleri yıkar ve sindirim sisteminin yanı sıra karaciğer sağlığını da faydalıdır. Taze sıkılmış elma suyu en iyi sonuçları verir, fakat mevcut değilse, paketlenmiş organik elma suyunu kullanabilirsiniz. Kolon temizliği için güne bir bardak elma suyu içerek başlayabilirsiniz.
Yarım saat sonra elma suyunun üzerine bir bardak su için. Bu rutini günde birkaç kez tekrarlayın ve üç gün boyunca devam edin. Arada bir bardak kuru erik suyu da içebilirsiniz. Bu kolon temizliği yöntemini uygularken katı yiyeceklerden uzak durulması tavsiye edilir.
LİMON SUYU
Limonun antioksidan özellikleri vardır ve yüksek C vitamini içeriği kolon temizliği için oldukça iyidir. Bu yüzden limon suyu kolon temizliği için kullanılabilir. Bir limon suyu, bir tutam deniz tuzu ve biraz bal bir bardak ılık suda karıştırın. Bu çözümü sabahları aç karnına tüketin.
Bu içecek hem kolon temizliğini sağlayacak hem de daha fazla enerji daha iyi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Bir bardak elma suyuna iki çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ekleyin. Günde üç veya dört kez bu karışımı için.
HAM SEBZE SUYU
Kolon temizliği için, bir veya iki gün boyunca işlenmiş ve pişirilmiş yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Katı yiyecekler yerine, günde birkaç kez taze sebze suyu içmeye özen gösterin. Yeşil sebzeler, özellikle toksinleri uzaklaştırmaya yardımcı olan klorofil içerir. Ayrıca içinde bulunan vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler vücudunuzu sağlıklı ve iyi bir şekilde enerjilendirir. Ayrıca bitkisel çaylar da tüketebilirsiniz. Vücudunuzda atık ürünlerin parçalanmasına yardımcı olan enzimler bulunmadığından siz bunları sebze suları ile sağlayabilirsiniz. Evde bir meyve sıkacağı veya blender kullanarak havuç, pancar, mısır, kabak, ıspanak, lahana vb. karışımını yapabilirsiniz.
LİF AÇISINDAN ZENGİN GIDALAR TÜKETİN
Lif açısından zengin gıdalar tüketmek bağırsak hareketlerinizi canlandıracaktır. Lif bakımından zengin gıdalar yemek, zararlı toksinlerden kolonu temizlemeye yardımcı olacaktır. Lifler dışkıları yumuşak tutmaya ve bağırsak hareketini iyileştirmeye yardımcı olur. Bu durumda, vücut atık olan ürünleri hızlıca atabilir. Aynı zamanda, lif bakımından zengin besinler de herhangi bir bağırsak probleminden kurtulmanıza yardım edecektir.
Ahududu, armut ve elma gibi taze meyvelerin yanı sıra enginar, bezelye ve brokoli gibi taze sebzeler yiyerek diyetinize çok miktarda lif ekleyebilirsiniz. Tahıllar, tam tahıllar, kabuklu yemişler, çekirdekler ve tohumlar ayrıca iyi miktarda lif içermektedir.
YOĞURT
Düzenli olarak taze yoğurt yemek, kolonun sağlıklı kalması açısından iyi bir yoldur. İçerisinde bol miktarda probiyotik bulunduran yoğurt, sindirime katkı sağlayan yararlı probiyotikler içermektedir. Bağırsak için yararlı olan bu probiyotikler iltihaplı bağırsak hastalıklarıyla da mücadele eder.
Ayrıca yoğurt, kolonun üstündeki hücrelerin büyümesini engelleyen iyi miktarda kalsiyum içerir. Bağırsak dostu yoğurt, hazımsızlık, şişkinlik, düzensiz bağırsak hareketleri ve çok daha fazlası gibi çeşitli mide problemleri de çözmeye yardımcı olacaktır. Yoğurdu yerken içerisine elma armut ve limon gibi sebzeler eklemek kolonun temizlenmesine yardımcı olacaktır.
KOLON TEMİZLİĞİNE SAĞLAYACAK KÜR
MALZEMELER
- 1 fincan fincan 0 saf organik elma suyu
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zencefil suyu
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- Yarım fincan sıcak su
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yarım fincan arıtılmış su koyun ve suyu ısıtın. Su ısındığında içerisine deniz tuzu ekleyin. Ardından içerisine elma suyu, zencefil suyu ve taze limon suyunu da ekleyin ve iyice karıştırın. İlk olarak bu karışımı sabah aç karnına daha sonra öğle ve akşam yemeklerinden 1 saat önce tüketin. Kolunun hızla temizleniyor olduğunu fark edeceksiniz.