Bağdat’ta Gezilecek Doğal Güzellikler

Tarihi iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız kesinlikle gidilmesi gereken bir rota Bağdat. Peki, Bağdat’a nasıl gidilir? Bu yazımızda sizler için Bağdat’ta gidilmesi ve görülmesi gereken yerleri derledik buyurun yazımızı okumaya…

15.06.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:11) Bağdat’ta Gezilecek Doğal Güzellikler

Orta Doğu ülkesi olan Irak’ın başkenti Bağdat dünya tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış. 7. yüz yılda İslam’ı kabul etmesinin ardından da hem bulunduğu bölgede hem de tüm İslam Dünyası’nda oldukça büyük bir öneme sahip. Ülkenin en kalabalık şehri olan Bağdat’ın nüfusu 9 milyonu aşıyor.   Irak’ın başkenti olan Bağdat 204.2 kilometre karelik yüz ölçümü ile hem ülkesinde hem de aynı zamanda Orta Doğu da en büyük ve en kalabalık şehirler arasında yer alıyor. Tarihi milat öncesine dayanan ve geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Bağdat büyük ve zengin bir kültüre sahip. Çok eski bir geçmiş sahip olan Bağdat’ta gezilebilecek doğal güzellikler de varken oldukça derin ve zengin kültüre sahip olması ile de görülmesi gereken birçok tarihi ve turistik yerleri mevcut. Bağdat’a Nasıl Gidilir?

Türkiye gibi Orta Doğu’da yer alan bir ülke olan Irak bildiğiniz gibi aynı zamanda sınır komşumuz. Sınır komşumuz olan Irak’a gitmek isteyenler için vizesiz bir şekilde gidebileceğinizi söylemeliyiz öncellikle. Sınır komşumuz olan Irak’ın başkenti Bağdat’a nasıl gidilir diye düşünüyorsanız oldukça basit diyebiliriz. Bağdat’ı ziyaret etmek isteyenler için ulaşım oldukça rahat olacaktır. Ayrıca Bağdat’a gidebilmek için birçok alternatifiniz de bulunmaktadır. Havayolu ile ulaşım sağlamak isteyenler için Türkiye’den Bağdat’a direkt uçuşlar mevcut. Bu uçuşlar yaklaşık 2 saat 30 dakika veya 3 saat sürüyor. Bağdat Uluslararası havaalanına uçuşunuzu yaptıktan sonra şehir merkezine taksi veya yolcu otobüsleri ile varabilirsiniz. Eğer havayolu üzerinden bir ulaşım yerine karayolu ya da demir yolu ile ulaşım da tercih edebilirsiniz. Gaziantep’ten Musul’a kadar demiryolu ile gidebilir kalan yolu otobüsle tamamlayabilirsiniz. Bağdat’a olan bu yolculuğunuz sırasında Bağdat’ta gezilebilecek doğal güzellikler için öz hazırlık yapmış sayılırsınız. Eğer demiryolu kullanmak istemiyorsanız şahsi araçlarınızla da bir maceraya atılmak isteyebilir ve bu şekilde Bağdat’a seyahat edebilirsiniz.

Bağdat’ta Gezilmesi Gereken Tarihi ve Turistik Yerler

Tarihin en önemli ve en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapan Bağdat mutlaka ve mutlaka gezilmesi gereken bir şehir olmalı. Irak’ın başkenti olan Bağdat’a gittiğiniz zaman soluduğunuz her hava tarihi de içinde barındırıyor olacaktır. İşte bu yüzden Bağdat’ta gezilmesi gereken tarihi ve turistik yerler yadsınamayacak kadar fazla. M.s. 7. Yüzyılda İslam’ı kabul eden Irak İslam Dünyası’nın da en önemli eserlerini içinde barındırıyor. Bağdat turunuzda;

  • Irak Ulusal Müzesi
  • Bağdat Müzesi
  • Abu Hanifa Camii
  • Buratha Camii
  • Baghdadi Müzesi gibi sayılamayacak kadar çok yer alabilir.

Bağdat’ta Gezilmesi Gereken Doğal Güzellikler

 Tarihi ve mimarisi ile büyük bir öneme sahip olan Irak’ın başkenti Bağdat’ta aynı zamanda gezip görebileceğiniz doğal güzellikler de mevcut. İşte Bağdat’ta gezilmesi gereken doğal güzellikler maalesef yok denebilecek kadar az Bağdat Kalesini ziyarete giderseniz mükemmel bir manzara eşliğinde günbatımını izleyebilirsiniz. Irak içinde doğal güzellikleri nadir barındıran bir ülke olması nedeni ile Bağdat’ta çok fazla doğal güzellik göremeyebilirseniz. Ama Irak seyahatinizde Bağdat dışındaki şehirlerde görebileceğiniz doğal güzellikler elbette var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal