Bafra Pidesi Nasıl Yapılır? Bafra Pidesi Tarifi

MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme gelen Bafra Pidesi tarifi en çok aratılan konulardan biri oldu. Bizde sizin için bafra pidesi tarifini derledik. Peki, bafra pidesi nasıl yapılır? Bafra pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte bafra pidesi tarifi...

14.10.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-16:50) Bafra Pidesi Nasıl Yapılır? Bafra Pidesi Tarifi

En önemli özelliği ince, uzun ve kapalı olması olan bafra pidesi Samsun'a özgü bir lezzettir. Kıyma ve tereyağının eşsiz lezzetini damağınızda hissedebileceğiniz bafra pidesi tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte bafra pidesi için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un(300 gram)
  • 1 su bardağı su(200 mililitre)
  • 1 silme çay kaşığı instant maya(4 gram)
  • 1 silme çay kaşığı tuz(5 gram)

İç Harcı İçin:

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle su, su ve mayayı bir kabın içerisine alarak 5 dakika yoğurun. Tuzu ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurmaya devam edin. Kabın içini ve unu hafifçe unlayıp üzerini örtün. Mayalanması için 1-1.5 saat kadar dinlendirin. Hamur mayalanırken bir tavanın içerisine kıymayı ve tuzu ekleyerek kavurun. Kıyma suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Kavrulan kıymanın içine karabiber ve ufak küp küp doğradığınız soğanı ekleyin. Mayalanan hamuru hafifçe unlayıp tezgahın üzerine alın. Bastırarak havasını çıkartın ve dört eşit parçaya bölün. Dışta içe doğru katlayıp yuvarladığınız hamurun üzerini unlayıp 45 dakika tezgahta dinlendirin. Dinlenen hamuru unladıktan sonra merdane yardımıyla açın. Elinizle de arada çekip uzatın ve havalandırarak üzerindeki fazla unu silkeleyin. Açtığınız hamurun ortasına kenarlarından boşluk kalacak şekilde 4 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan koyun. Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirip sıkıca kapatın. Pideyi kenarlardan çekip dilediğiniz boyuta uzatın. Fırını 230 derecede fanlı olarak ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere ikişer ikişer yerleştirip 12 dakika boyunca pişirin. Kızaran pideleri çıkarır çıkarmaz tepsiden başka bir yere alın ve sıcağı sıcağına her yerine tereyağı sürün. Lezzetini arttırmak için pidenin üzerini bıçakla keserek içerisine ufak parçalar halinde tereyağı koyun. İşte bu kadar, dilimledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal