Özellikle köri sosu seven, fakat tavuk etine alternatif arayanlar bu tarife bayılacak! Köri soslu hindi tarifini muhakkak denemelisiniz! İşte köri soslu hindi tarifi...
MALZEMELER
Hindi bonfile
Tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy ekşi elma
1 çay kaşığı köri
Krema
100 gr. badem
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Önce tereyağın yarısını ısıtın ve hızlı ateşte etlerin her iki tarafını da 4 dakika kadar pişirin ve tavadan alın. Kalan yağı ilave edin ve soğanları ekleyin. Soğanlar sararana kadar yaklaşık 3 dakika kadar sotelemeye devam edin. Elma dilimlerini de ekleyin ve elmalar yumuşayana kadar güzelce karıştırarak soteleyin. Köri, krema, badem, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın ve etleri dizin. Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin, pilav veya sotelenmiş sebze ile beraber servis edin. Şimdiden afiyet olsun...